Jdi na obsah Jdi na menu

3. kolo, FC Kloboučky - Amor Lazor Vyškov "B"

Hala: Křenovice - 20.10.2017


novy-znak-fc--1-.png      vs.     amor-logo.jpg

 

FC Kloboučky - Amor Lazor Vyškov "B" 9:7 (3:3)

Branky: Nový Ondřej 3, Handlíř Michal 2, Ševčík Jan 2, Koudelka Petr, Vintr Ondřej - Novotný Václav 3, Lička Josef 3, Gottvald David

ŽK: Ševčík Jan, Vintr Ondřej, Zezula Eduard - Novák Lukáš

ČK: 0 - 0

Rozhodčí: Pozidis Charalambos (8,5), Kincl Miroslav (8,5) 

Delegát: Blažek Marek

Diváků: 30

 


Komentář: 

Třetí kolo divize a třetí pokus vybojovat konečně body. Tak bychom mohli jednoduše shrnout sobotní zápas s rezervou vyškovského Amoru. Trenér Štrublík měl k dispozici téměř kompletní kádr a tak museli někteří usednout pouze na tribunu.

 

Do zápasu jsme vlétli a soupeře zatlačili k jeho bráně. Nic nám to ale nebylo platné, když se hned z prvního útoku Amor gólově prosazuje - 0:1 (0:34). Na možné vyrovnání jsme mohli dosáhnout v 6. minutě, bodlo z futsalky O. Nového orazítkovalo tyč. Nicméně, ještě v téže minutě jsme se přeci jen radovali. Ondra Vintr naservíroval míč svému jmenovci Ondrovi Novému a ten srovnává stav - 1:1 (5:21). V 7. minutě vystřihlo nádhernou kombinaci trio Nový O., Maláč, Koudelka a poslední z nich zakončuje střelou pod břevno - 2:1 (6:02). Za minutu je ale srovnáno. Handlíř přímo namazal míč na nohu Novotného, který svůj sprint na brankáře Buriánka zakončuje přesnou střelou mezi nohy - 2:2 (7:09). Náš "hříšník" mohl svoje zaváhání odčinit v čase 12:09, jeho střelu zastavila tyč. Zápas se hraje ve slušném tempu ze kterého pramení i fauly. Pro nás se stává 13. minuta nešťastnou - máme 5. faul a musíme se držet zkrátka. To nám vydrží do 19. minuty, kdy se kope desítka po faulu O. Nového. Buriánek v tomto případě úspěšný. Ještě v téže minutě o 13 vteřin později dostávají hosté tu samou výhodu. V tomto případě je tvrdá střela zakončena přesně - 2:3 (18:36). Ve 20. minutě dostáváme dárek od hostujícího brankáře, který střelu O. Nového vyráží pouze pod nohy Handlíře a ten nabídnutou šancí nepohrdl - 3:3 (19:09). Statistika prvního poločasu: střely na bránu Kloboučky 8-11 Lazor, mimo Kloboučky 5-2 Lazor.

 

Druhý poločas jsme začali více než dobře. Na začátku 22. minuty se s míčem rozběhl Vintr a prakticky z brankové čáry procedil míč do sítě - 4:3 (21:09). Naše zvýšená aktivita je poznat, během třech minut si připisujeme již 4 střely na branku, z toho jednu gólovou. Byli to však hosté z Vyškova, kdo mění ve 25. minutě stav. Přímý kop z vápna rozehrává soupeř signálem a je srovnáno - 4:4 (24:24). Vedení si bereme zpět v probíhající 27. minutě. Vintr přihrávkou přes celou půlku nachází rozběhnutého Ševčíka a ten se nemýlí - 5:4 (26:05). O 40 vteřin později se prosazujeme znovu. O. Nový předkládá nahrávku Handlířovi a ten doslova propálil brankáře - 6:4 (26:45). Vyškovští se ale nadechují a třemi brankami otáčí vývoj ve svůj prospěch. Ve 29. minutě ztrácí M. Nový na polovině míč, útok nezadržel ani skluz O. Nového a Lička se tak ocitá sám před naším brankářem a to je již snadná pozice - 6:5 (28:07). V čase 32:05 přichází rozehrávka rohu Amoru, Vintr vypouští dlouhý náběh Gottvalda, který snadno vyrovnává - 6:6. 34. minuta, nástřel před bránu a tečovaný míč zaplouvá do brány - 6:7 (33:48). Záhy ale srovnáváme zásluhou Ondry Nového, jehož nádherná střela z dálky končí u tyče - 7:7 (34:48). Lazor mohl znovu vést, ale proti byla nejdříve tyč a poté v čase 38:02 špatná koncovka dvou hráčů soupeře, kteří se ocitli sami před Buriánkem a finální nahrávku totálně zpackali. Nedáš - dostaneš, Vintr sklepává nákop na Ševčíka a ten z náběhu trefuje přesně k tyči - 8:7 (38:26). Lazor jde ihned od přesilovky, ale další branku přidáváme opět my. 7 vteřin před konečnou sirénou napálil míč z poloviny hřiště z voleje O. Nový a pečetí naše vítězství - 9:7.

 

Vítězství, které se nerodilo lehce, ale přeci jen je na světě. Okem diváka skvělý zápas - 16 branek, osobní souboje, tempo, bojovnost od obou týmů. Našim borcům musíme poděkovat za přístup. Dřeli, makali a výkon je dobrým příslibem do dalších bojů. Také musíme vyzdvihnout debut Petra Němce, který v 16 letech nastoupil ke svému prvnímu zápasu futsalu dospělých.

 

 

Střely na bránu: 

Kloboučky - Vyškov 20:19

Střely mimo bránu: 

Kloboučky - Vyškov 11:9

 

Komentář soupeře:

Ve třetím kole divize zajíždělo rezerva mužstva SK Amor Lazor Vyškov B k okresnímu derby do Křenovic, kde se utkali s domácím týmem FC Kloboučky. Domácí první dva zápasy prohráli, ale na tento zápas měl trenér Štrublík k dispozici téměř kompletní kádr a tak museli někteří usednout pouze na tribunu.

Do zápasu hosté vstoupili dobře a hned z prvního útoku se prosadil po brejku Josef Lička - 0:1. Domácí se usilovně snažili o vyrovnání. V 6. minutě se radovali. Vintr naservíroval míč Novému a ten srovnává stav - 1:1. V 7. minutě domácí předvedli pěknou kombinaci a Koudelka zakončil střelou pod břevno - 2:1. Za minutu ale hosté vyrovnali, Václav Novotný obral soupeře o míč a svůj únik zakončil přesnou střelou mezi nohy - 2:2. Ve 13. minutě mají domácí 5 faulů a hosté toho využili v 19. minutě, kdy po dalším faulu kopou hosté desítku. Střelu Josefa Ličky domácí brankář vyráží. Ještě v téže minutě o 13. vteřin později dostávají hosté tu samou výhodu. Exekuce se ujal Václav Novotný a prostřelil domácího brankáře - 2:3. Ve 20. minutě neudržel střelu domácích brankář Amoru Lazoru a domácí pohodlně doráží a srovnávají na - 3:3.

Druhý poločas začali domácí lépe, ve 22. minutě prošel obranou hostů Vintr a prakticky z brankové čáry nahrával míč před branku, kde jej srazil do branky nešťasně Lička - 4:3 (21:09). V těchto chvílích se hrál kvalitní futsal a akce se přelévaly z jedné strany na druhou. Ve 25. minutě hosté zahrávají přímý kop signálem a Václav Novotný srovnává na 4:4. Domácí se opět ujímají vedení ve 27. minutě. Vintr přihrávkou přes celou půlku nachází rozběhnutého Ševčíka a ten se nemýlí - 5:4. Ve 28. minutě O. Nový předkládá nahrávku Handlířovi a ten prostřelil brankáře hostů - 6:4. Hosté se ale nevzdávají a třemi brankami otáčí vývoj ve svůj prospěch. Ve 29. minutě ztrácí M. Nový na polovině míč, útok nezadržel ani skluz O. Nového a Josef Lička snižuje na 6:5. Ve 33. minutě rozehrávají hosté roh a David Gottvald vyrovnává - 6:6. Ve 34. minutě se hosté dostávají do vedení gólem Josefa Ličky - 6:7. Domácí ale okamžitě odpovídají a ve 35. minutě Ondra Nový tvrdou střelou srovnává na 7:7. Hosté byli v těchto okamžicích nebezpečnější, ale proti byla nejdříve tyč a poté špatná koncovka Václava Novotného a Davida Gottvalda, kteří se ocitli sami před brankářem domácích, ale vyřešili ji špatně a vůbec nezakončili. Po výhozu domácího brankáře, Vintr zpracovává míč a přenechává Ševčíkovi a ten ve 39. minutě prostřeluje brankáře hostů - 8:7. Hosté si berou oddechový čas a zkouší hru bez brankáře, ale domácí O. Nový zakončuje střelou do prázdné branky na 9:7.

Josef Lička st, trenér SK Amor Lazor Vyškov B:

"Okresní derby s FC Kloboučky je vždy velice těžké, neboť se proti nám schází pravidelně v nejlepší sestavě a bylo tomu tak i nyní. Hrál se futsal výborné úrovně, plný pěkných akcí a gólů. Tempo zápasu bylo hodně vysoké a někteří naši hráči se s tím těžce srovnávali. Škoda nevyužitých šancí na konci zápasu, v těch chvílích se lámal zápas a bohužel jsme je nevyužili a domácí potom okamžitě skórovali. Výtečné výkony podali Václav Novotný a Josef Lička. Takže po dvou výhrách máme na kontě první porážku, ale celkově byl výkon mužstva dobrý a máme na něčem stavět do dalších zápasů."

zdroj: www.amorlazorvyskov.cz

 

 

Sestava:

Brankáři: Buriánek Josef, Maryšler Libor

Obrana: Nový Ondřej (C), Zezula Eduard, Handlíř Michal, Koudelka Petr, Jeřábek Michal

Útok: Ševčík Jan, Vintr Ondřej, Němec Petr, Maláč Jakub, Nový Miroslav

Realizační tým: Konečný Václav, Suchánková Renata, Vrábel Patrik, Štrublík Ladislav (trenér)

 

 

Sestava Amor Vyškov:

Brankáři: Jürgen Erik

Hráči do pole: Lička Josef ml. (C), Legner Jiří, Novotný Václav, Ohanyan Gevorg, Forró Adam, Novák Lukáš, Gottvald David