Jdi na obsah Jdi na menu

20. kolo, FC Kloboučky - Brikety-pelety Štěpán Vyškov

Hala: Vyškov, Purkyňova

 

novy-znak-fc--1-.png      vs.     12115957_900367696719856_2740848335974773126_n.png

 

FC Kloboučky - Brikety-pelety Štěpán Vyškov 7:5 (2:5)

Branky: Handlíř Michal 2, Němec Petr, Koudelka Petr, Nový Ondřej, Nový Miroslav, Ševčík Jan - Pánek Jan 2, Vondřich Josef 2, Kolečkář Jaroslav

ŽK: Chadima Jan - Jašíček Radovan, Vondřich Josef

ČK: 0 - 0

Rozhodčí: Slanina tomáš (-), Kolář Jaroslav (-)

Delegát: Lasovský Květoslav

Diváků: 60

 


Komentář:

Vyškovská hala byla v neděli svědkem divizního derby mezi Kloboučkami a Brikety-pelety. V letošní sezoně se nám v derby daří: s Amorem "B" jsme obě vyhráli, Brikety jsme v prvním utkání porazili a do kompletní sbírky nám tak chybí pouze dnešní zápas.

 

Vzájemné zápasy jsou vždy bohaté na góly a nejinak tomu je i dnes. První branku vidíme již po odehraných 36 vteřinách, Ševčík přihrává Handlířovi a ten zakončuje k tyči - 1:0. V 5. minutě se prezentují i hosté, po střele z přímého kopu zvoní tyč naší branky. Utkání začíná nabírat na tempu a pro diváka jen dobře. Po střele soupeře z dálky opět slyšíme zvuk brankové konstrukce a to v 7. min . V začínající 8. minutě přihrává Handlíř na rozběhnutého Kovala, ten ale v dobré pozici těsně minul. V čase 8:15 kopeme po faulu na Handlíře standardku z vápna, trvdou střelu O. Nového blokuje bránící hráč. Čas 9:25 a změna skóre přichází také na druhé straně. Po nedůrazném bránění rozehrávky z rohu přichází Vondřichovo gólové zakončení - 1:1.  11. minuta, Pánek posílá dělovku těsně nad spojnici tyče a břevna. Ve stejné minutě se ocitá Chadima sám před golmanem, ten jeho zakončení likviduje. 11:58, po opakovaném hraní brankáře sehrávají přesně z vápna Brikety nepřímý kop. Kolečkářovo bodlo je nechytatelné - 1:2. 13. minuta, po nahrávce Dvořáka se ocitá před brankářem Ševčík, ale nedokáže se gólově prosadit. 14. min, po tvrdém zákroku na Ševčíka rozhodčí nepískají a dávají tak možnost brejku hostům, zakončení jde naštěstí nad. Co se vyškovským nepovedlo ve 14. minutě, to napravují v minutě 15. Po špatné rozehrávce a následném protiútoku zvyšuje Vondřich na 1:3. 16. minuta, Koudelka střílí z přímého kopu, brankář úspěšně zasahuje. V čase 15:23 dochází ke dvěma důležitým událostem. Soupeř má po nedovoleném zákroku na Ševčíka 5 faulů a z následného přímého kopu se prosazuje z dálky Koudelka střelou na bližší tyč - 2:3. Ale těsný rozdíl dlouho nevydržel. Nejříve v 18. minutě zvyšuje po rozehrávce z rohu střelou k tyči Pánek - 2:4. A ten samý hráč se prosazuje také v čase 18:14 - 2:5. Statistika prvního poločasu, střely na bránu Kloboučky 6-13 Brikety, mimo Kloboučky 4-14 Brikety.

 

Jdeme do druhého poločasu. A začínají se dít věci! Po 31 vteřinách putuje míč po ose O. Nový, Chadima a znovu O. Nový, který přesnou střelou snižuje - 3:5. Ve 25. minutě předvádí svoje umění Handlíř, když na brankové čáře vymotal bránícího hráče a jeho křižná střela se od vnitřní strany tyče odráží ven. Soupeře v tuto chvíli k ničemu nepouštíme, začínáme ho přehrávat a také jsme za to odměněni. 27:39, mladíček Němec přihrává M. Novému a jeho ne úplně důrazná střela končí v síti - 4:5. M. Nový se připomíná také v 32. minutě kdy z dálky orazítkoval břevno. Čas 34:03, brankář Buriánek nachází Němce a jeho střela na zadní tyč má gólové parametry, je vyrovnáno - 5:5. Naše euforie nekončí. V 36. minutě má sice soupeř výhodu nepřímého kopu po opakovaném hraní brankáře, Buriánek ale pokus o lob likviduje. Naopak v čase 36:44 střílí z dálky Handlíř a otáčí vývoj utkání - 6:5. Soupeř se sice snaží o zvrat, ale jeho snahu bortí Ševčík v čase 17:08, který se po nahrávce Chadimy ocitl sám před brankářem a věděl si rady - 7:5.

 

Dvě slova: neuvěřitelné představení. Tak můžeme shrnout toto okresní derby, které nabídlo vše, co má derby mít - náboj, bojovnost, spousty soubojů, šancí, branek, emocí a fantastickou otočku z 2:5 na 7:5. Měli jsme možnost vidět jeden z nejlepších výkonů Kloboučků za poslední týdny.

 

Střely na bránu: 

Kloboučky - Vyškov 17:17

Střely mimo bránu: 

Kloboučky - Vyškov 12:20

 

Komentář soupeře:

 

zdroj:

 

 

Sestava:

Brankáři: Buriánek Josef, Maryšler Libor

Obrana: Nový Ondřej (C), Handlíř Michal, Koudelka Petr, Koval Stanislav

Útok: Chadima Jan, Dvořák Radim, Němec Petr, Ševčík Jan, Nový Miroslav

Realizační tým: Konečný Václav, Vrábel Patrik, Suchánková Renata, Štrublík Ladislav (trenér)

 

 

Sestava Vyškov:

Brankáři: Štěpán Pavel

Hráči do pole: Kolečkář Jaroslav (C), Pánek Jan, Jašíček Radovan, Vondřich Josef, Rozehnal Matěj, Šoupal Martin, Urbánek Martin