Jdi na obsah Jdi na menu

1. kolo, 30.9.2016 - KSTK Mitra Brno

Hala: Brno - Tuřany

 

no-logo-200x200.jpg

   vs.       novy-znak-fc--1-.png

 

KSTK Mitra Brno - FC Kloboučky 12:2 (4:1)

Branky: Havlín Dominik 5, Šotola Tomislav 4, Žáček Jiří 2, Rybníček Michal - Levíček Ondřej, Koval Stanislav  

ŽK: 0 - Nový Ondřej

ČK: 0 - 0

Rozhodčí: Kocman Jakub (8,4), Sýkora Tomáš (8,3) 

Delegát: Hulcký Zdeněk 

Diváků: 22

 


Komentář:

Se sestavou s věkovým průměrem pod 23 let jsme zavítali v úvodním kole na neznámou palubovku v Brně-Tuřanech, kde má od letošní sezony svoje působiště Mitra Brno. Oba předchozí duely v loňské sezoně skončily vítězstvím hostujícího celku. Kdyby se podobný scénář opakoval i nyní, určitě bychom se nezlobili.

 

Realita byla ale jiná. To, že domácí nebudou jednoduchým soupeřem nám ukázali již v prvních vteřinách, kdy nás od pohromy zachránila tyč. Přesto jsme dokázali vedení urvat na naši stranu, když v čase 3:16 zužitkoval nahrávku Nového Levíček a my se mohli radovat - 1:0. Naše radost však byla na dlouhou dobu poslední. Oba celky si vypracovali několik střeleckých příležitostí, důvod k radosti ale měl soupeř. V čase 8:28 vyrovnává z brejku - 1:1. Za další čtyři minuty se skóre otáčí. Na vlastní polovině u "rohového praporku" ztrácíme míč, soupeř nahrává do vápna kde již není problém prostřelit vše co stojí v cestě - 1:2, čas 12:53. Soupeř je střelecky při chuti, po špatné rozehrávce nastřeluje další tyč. Avšak v čase 15:56 se naše konstrukce rozhodla, že se nenechá jen tak ostřelovat, soupeř tohoto využívá a po kombinaci zakončuje přesně k tyči - 1:3. Jak je zakončení jednoduchá záležitost ukázal Šotola v 18. minutě, otočkou zvýšil z našeho pohledu na 1:4. Tímto výsledkem také končí poločas, poměr střel na bránu Mitra 13 - 6 Kloboučky.

 

Vstup do druhé půle byl radostnější pro jeden tým. Pro našeho soupeře. Nepokrytý obránce přidává páté polínko a to už v čase 20:30 - 1:5. O třicet vteřin věšíme hlavy k zemi znovu, přesné zakončení k tyči - 1:6, čas 21:00. Otřeseni se osmělíme k první střele na bránu ve druhém poločase až ve čtvrté minutě. Naše zoufalství umocňuje soupeř v čase 23:30 další brankou na 1:7. Ve 26. minutě dalekonosná střela zaplouvá tam, kam bychom nechtěli - 1:8. I přes toto hrozivé skóre vystrčíme hlavu z písku, Chadima přihrává na Kovala, který tečovaným míčem překonává domácího brankáře - 2:8, čas 26:36. Bohužel, náš nádech neměl dlouhého trvání, proti přesné střele v pokutovém území byl Buriánek krátký - 2:9, čas 28:17. Za minutu domácí celek dovršil dvojciferné skóre, když nejdříve Handlíř zakončil pouze do brankáře a následný brejk končí kličkou našemu gólmanovi - 2:10. Zmar pokračuje ve 32. minutě kdy se soupeř prosazuje znovu 2:11. Třetí tyč v zápase mají na svědomí opět domácí. Poslední zásah přichází 7 vteřin před koncem - 2:12.

 

Vedení 1:0 je asi naše nejsvětlejší část dnešního zápasu. Soupeř nás jednoznačně přestřílel, naše pokusy v zakončení nebyly dostatečně efektivní a nebo končily mimo. Nicméně, i přes vysokou prohru se kluci snažili až do konce, ale dnes to prostě nešlo. 

 

Postřeh trenéra L. Štrublíka:img_20160930_210451.jpg

"Dnešní utkání jsme nezvládli. Sice jsme zachytili začátek utkání, kdy se nám podařilo vstřelit vedoucí branku, ale následně začala hra, která se nesla po celý zápas. Nasazení hráčů nebylo špatné, ale prostě nic nevyšlo. Veškeré míče se i po boji dostaly zpět na nohy soupeře. Do druhého poločasu jsem provedl změnu v sestavě, ale i přes zvýšenou aktivitu na míči se podařilo soupeři zvýšit skóre a rázem šel zápas od desíti k pěti." 

 

Střely na bránu:

Mitra - Kloboučky 27:13

 

 

Komentář soupeře:

Mitra pokřtila novou halu jasným vítězstvím

Bez jediného společného tréninku se po čtyřech měsících sešli hráči Mitry v kabině před zápasem, ale přesto vstoupili do své druhé divizní sezóny na výbornou. V úvodním zápase nového ročníku porazili ve své nové domácí hale Kloboučky jednoznačně 12:2. Prostředí a rozměry, novotou vonící tuřanské haly, by mohlo Mitře svědčit. Hned v deváté sekundě sezóny trefil Dominik tyčku. Co se mu nepovedlo v úvodu si vynahradil v dalším průběhu zápasu, trefil se hned pětkrát!!. Šoty nechtěl zůstat o moc pozadu, síť rozvlnil čtyřikrát. První gól ale vstřelili hosté, tým z Vyškovska se dostal do přečíslení a to využil 0:1. Kdoví jak by to vypadalo, kdyby dokázal skóre navýšit. To se ale nestalo, naopak Mitra se začala tlačit do útoku a hlavně takřka bezchybně využívat všechny své šance. Už do půle otočila skóre na 4:1. Hned po změně stran v první minutě druhého poločasu žlutá ponorka odskočila na 6:1 a definitivně rozhodla zápas. V nových dresech hrající soupeř snížil jen na 8:2, poté však inkasoval ještě čtyřikrát a zrodila se nejvyšší výhra Mitry v její kratičké divizní historii. Po tom, jak těžce se tvořila sestava před zápasem, výsledek překvapivý, ale zasloužený. Za týden se Mitra vrací do Rousínova, kde se utká se silnou domácí Tokou.

zdroj: www.futsalmitra.cz

 

 

Sestava:

Brankáři: Buriánek Josef 

Obrana: Nový Ondřej (C), Handlíř Michal, Němec Lukáš, Levíček Ondřej

Útok: Chadima Jan, Koval Stanislav, Havránek Marek, Ševčík Jan, Štrublík Ladislav

Realizační tým: Konečný Václav, Maryšler Libor

 

 

Sestava KSTK Mitra Brno:

Brankáři: Rauscher Lukáš 

Hráči do pole: Rusnák Jan, Žáček Jiří, Motyčka Tomáš, Šubert Michal, Šotola Tomislav (C), Hambálek Aleš, Havlín Dominik, Rybníček Michal