Jdi na obsah Jdi na menu

8. kolo, 21.11.2015 - FC Kalábek Sport Brno

Brno-Bohunice (8. kolo Divize E)

  eshop2.jpg   vs.     novy-znak-fc.png

 FC Kalábek Sport Brno - FC Kloboučky 5:7 (2:2)

Branky: Logara Vanja 3, Kalina Martin 2 - Chadima Jan 4, Selinger Tomáš 2, Handlíř Michal

ŽK: 0 - Chadima Jan

ČK: 0 - 0

Rozhodčí: Slanina Tomáš (6,6), Pozidis Charalambos (5,9)

Delegát: Bednář Kamil

Diváků: 20

 

Do Bohunic jsme zajížděli s těžkým úkolem, obrat dosud vedoucí Kalábek o nějaký ten bodík a zastavit téměř třicetibrankového Kalinu. Netradičně na úvod začneme koncem: úkol splněn... 

Podle úvodních minut se mohlo zdát, že se se splněním úkolu budeme velmi těžce potýkat. V čase 3:51 skončila nepříliš prudká střela Kaliny za hranicí vápna u pravé tyče a soupeř vedl - 0:1. Následně musel ještě jednou úspěšně zasahovat Buriánek a to bylo z prvních deseti minut vše co stojí za zmínku. Kdyby diváci raději stáli u automatů na Tatranky a kafe, dívali se oknem ven do sobotní noci, bylo by to zajímavější než "to" co se odehrávalo na palubovce. Soupeř zabarikádovaný v obraně a naše zoufalost dobít soupeřovu branku zakončená nebo spíše nezakončená nulovou střelbou na branku. Až v čase 10:45 se představení konečně naplno rozjelo, což mohlo donutit ke sledování hry i ty diváky, kteří se raději bavili počítáním parket na palubovce (pokud ne, rádi bychom věděli kolik jich bylo). Konečně naše úsilí vedlo i ke střelbě na branku. Nejdříve Chadimu vychytal brankář domácích, aby se znovu ten samý hráč prezentoval a z jeho nepříliš výrazné střely zazvonila tyč. Další kdo zkoušel štěstí byl Handlíř, jeho střelu z velkého úhlu golman kryje. Opět naše zakončení, bodlem střílí Štrublík, ale nastřeluje pouze stojícího brankáře. Soupeř odpovídá, ale Buriánek úspěšně zasahuje. Šance se střídají na obou stranách, Kovalovu střelu vytahuje brankář nohou. Poté se dvakrát prezentují domácí, náš golman úspěšný. V čase 18:34 jsme se konečně dočkali, Chadima našel na zadní tyči Selingera a ten přesně zakončuje - 1:1. Uplyne sotva pár vteřin a na skvěle rozehraný signál z rohu si naběhne Chadima a z první vysílá bombu která by se neztratila ani u ruského vojska v Sýrii - 2:1. Jenže futsal se hraje na dvacet minut čistého času a to dokonce až k závěrečné siréně. Teď už to snad víme, ale v čase 19:21 tomu bylo jinak. Soupeř sehrává roh, míč se dostává k neobsazenému Logarovi a ten pohodlně zakončuje téměř do prázdné brány - 2:2. První poločas za námi, skóre střelby Kloboučky 9-7 Kalábek.

Do druhého poločasu výměna brankářů, Maryšler střídá Buriánka. A soupeř do druhé půle vlétl s chutí. První střelu náš golman konečky prstů vytahuje na tyč. Další zakončení domácího celku Maryšler vytahuje na břevno. Aby těch tyček nebylo málo, do třetice skluz Kaliny končí také na tyči. Když i naše šance neskončily brankou, dočkali se domácí, na střelu z dálky k tyči je Maryšler krátký - 2:3. Branka nakopla Chadimu, který byl následně u všeho podstatného. Nejdříve po nahrávce Selingera vyrovnává na 3:3, poté bez asistence (kde vzal míč neví ani dotyčný sám) obrací stav k našemu prospěchu 4:3. Soupeř se několika akcemi snaží, ale náš brankář odolává. Naopak je to opět Chadima který nachází Handlíře a ten střelou mezi nohy brankáře zvyšuje na 5:3. Vstřelené branky na nás zapůsobili jako svěcená voda což odnesl soupeř další brankou, tentokráte se prosadil Selinger - 6:3, čas 34:50. Kalábek bere oddechový čas a nás čeká perná práce s bráněním přesilovky. I přes naši organizovanou obranu se domácí prosazují 6:4. Vedení o tři branky si znovu bereme zpět. Maryšler rozehrává na Chadimu a ten míří téměř přes celé hřiště přesně do prázdné branky 7:4. Následně se o podobný kop snaží Selinger, ale bohužel, aby uspěl, musel by se přejmenovat na Chadimu. Soupeř se ještě snaží vydolovat úspěch z přesilovky, ale pozorná obrana a brankář jsou proti. Nicméně v cca 19. minutě se jim podaří snížit, střela bodlem prolétne kolem bránícího Chadimy a našemu brankáři pod rukou - 7:5. Do konce zápasu již branka nepadne a my můžeme naložit tři body do našich třech aut a upalovat směrem Kloboučky.  

Po nemastném neslaném začátku a nevýrazné první půli jsme zápas dovedli k vítěznému konci ve druhém poločase. Klíčové byly naše čtyři branky za sebou, kdy jsme ze stavu 2:3 otočili na 6:3 a také vynikající výkon Chadimy, který byl se čtyřmi brankami a dvěma asistencemi základním strůjcem dnešního úspěchu.

 

 

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Kloboučky 20:17 Kalábek

Střely mimo - Kloboučky ??:?? Kalábek

  

Jak to viděl soupeř:

Není k dispozici.

zdroj: ?????

 

 

Sestava:

Brankáři: Buriánek Josef, Maryšler Libor 

Obrana: Handlíř Michal, Selinger Tomáš, Němec Lukáš

Útok: Štrublík Ladislav, Chadima Jan (C), Koval Stanislav, Horák Vilém

Realizační tým: Konečný Václav

 

Sestava Kalábek Brno:

Brankář: Kaláb Milan

Hráči do pole: Lukšija Haris (C), Němec Lukáš, Němec Martin, Logara Vanja, Kalina Martin, Hanus Jakub, Kalvoda Robert