Jdi na obsah Jdi na menu

10.kolo, 04.12.2015 - Lazor Vyškov

Vyškov - Purkyňova (10. kolo Divize E)

logo.png       vs.     novy-znak-fc.png

 Lazor Vyškov - FC Kloboučky 0:4 (5:9)

Branky: Přibilík Martin, Lička Martin, Novotný Václav, Lička Josef - Chadima Jan 3, Koval Stanislav 2, Selinger Tomáš 2, Štrublík Ladislav, Minařík Václav

ŽK: Lička Josef - Selinger Tomáš

ČK: 0 - 0

Rozhodčí: Pozidis Charalambos (6,8), Kolář Jaroslav (6,8)

Delegát: Brtníček Miloslav

Diváků: 80


 
Další okresní derby nás čekalo v desátém kole ve vyškovské hale s Lazorem. Minulé zápasy se vždy přinesly brankové přestřelky a nejinak tomu bylo i dnes. Do souboje jsme nasadili lehce prořídlou sestavu, jeden brankář a sedm hráčů do pole.

První pokus o otevření skóre měl Selinger, gólman si poradil. I domácí se prezentují, náš brankář si připisuje první úspěšný zákrok. Štrublíkova střela, brankář vyráží nohou. První branky se diváci dočkali v čase 7:25, domácí zahrávali roh, ale míče se zmocnil Selinger který našel přihrávkou Kovala a my mohli slavit - 1:0. Soupeř se snaží dvakrát ohrozit naši branku, Buriánek ale pokusy zlikvidoval. Selinger vysílá střelu bodlem, tyč zachraňuje domácí tým. Začíná se hrát nahoru dolů, po brejku domácích přichází další zákrok Buriánka. Naopak naši následnou akci zakončuje Chadima znovu do tyče. Čas 10:53, Selinger přihrává na Štrublíka a ten se nemýlí - 2:0. Soupeř posílá další střelu, golman úspěšný. Chadima se ocitá sám před brankářem, zkouší lobovat, ale znovu se rozezvučela konstrukce branky, míč končí na břevně. V čase 13:50 přichází dlouhý výhoz Buriánka na Jeřábka který servíruje Selingerovi a rozdíl ve skóre narůstá na tři branky 3:0. Další velkou šanci měl Štrublík, ale brankář domácího celku jej vychytal. V zakončení jsou teď aktivnější hráči Lazoru, nejdříve po ztrátě Chadimy musel Buriánek řešit samostatný nájezd, poté soupeř nastřeluje tyč. Následně soupeř několikrát pálí z dálky, ale Buriánek stále odolává. Chadima se dostává dvakrát do šance, ale ztroskotává na brankáři domácího celku. Skóre se znovu mění v čase 17:56, krásnou kombinací po ose Selinger, Minařík, Selinger zakončuje posledně jmenovaný brankou na 4:0.  Konec poločasu je ve znamení dvou střel Lazoru a jednoho pokusu Klobouček, více se již nestane. Střely na branku v prvním poločase: Kloboučky 13-15 Lazor.

Druhý poločas začal pro nás nejlépe jak jen mohl, 23 vteřin po úvodním hvizdu vybojoval Jeřábek míč, přihrává na Štrublíka který prodlužuje na Chadimu - 5:0. V další akci znovu Chadima, jeho zakončení z úhlu golman vytahuje na roh. V čase 21:07 se poprvé dočkali i domácí, jejich kombinace je zakončena přesně - 5:1. Znovu se oba týmy předhání v zakončení. Chadima střílí, poté musí dvakrát zasahovat Buriánek, prezentuje se i nováček v našem dresu Minařík, jeho střelu vytahuje golman nohou. Další z vice než stoprocentních šancí spaluje Štrublík, po nahrávce Minaříka se ocitá sám před brankářem, ale zakončuje pouze do něj. Brankové skóre se tedy na naší straně neměnilo, změnilo se na straně domácích, když Jeřábkova přihrávka přes šíři hřiště končí přímo na sálovce soupeře a ten střelou z vápna pod břevno nedává Buriánkovi žádnou šanci - 5:2, čas, 25:18. Soupeř cítí možnost na další změnu skóre, ale všechny pokusy likviduje Buriánek. Naopak v čase 27:48 přichází možná zlomový okamžik zápasu, Chadima přihrávkou na zadní tyč nachází Kovala, který skluzem zvyšuje na 6:2. Branka neubrala domácímu celku na elánu, ale v naší brance je vynikající Buriánek, další tři střelecké pokusy úspěšně zneškodňuje. Další minuty zápasu budou brankové. 32:26, prosazuje se Chadima (asistence Štrublík) - 7:2. 34:19, znovu spolupráce Štrublíka a Chadimy, tvrdou střelou Chadima propálil domácího golmana a zvyšuje na 8:2. 34:46, soupeř kope přímý kop, z velké dálky volí přímou střelu která končí u tyči - 8:3. Zakončení Jeřábka, pouze do brankáře. Krásnou akci předvádí Minařík s Jeřábkem na jejíž konci je Chadima, ale jeho zakončení končí na tyči. Čas 36:28, domácí hráč nic nevymýšlí, napřáhne z úctyhodné vzdálenosti a dělovka končí v naší síti - 8:4. Během pěti vteřin vedení znovu navyšujeme, premiérový gól si připisuje Minařík (as. Chadima) - 9:4. V čase 38:54 rychlý brejk Lazoru končí brankou do prázdné - 9:5. Oba týmy mají po pěti faulech a i když do konce zbývá jedna minuta, stále se bojuje. Po faulu Štrublíka kope soupeř v čase 39:10 desetimetrový kop, jeho rána končí na tyči. Zbývají 2 vteřiny do konce, desítku kopeme my, k exekuci se staví Selinger, jeho rána míří pouze do golmana.

Okresní derby jsme zvládli lépe než to první s Brikety-pelety a po divokém skóre vezeme všechny body domů. Zápas se hrál ve velkém tempu, oba týmy bojovaly a diváci na tribuně se rozhodně nenudili. Kluci zápas skvěle odbojovali, vynikajícím výkonem v bráně je podpořil Buriánek. Výhra je cenná, v derby o to cennější.

 

Statistika zápasu:

 Střely na bránu - Kloboučky 27:30 Lazor Vyškov

 Střely mimo - Kloboučky ??:?? Lazor Vyškov

  

Jak to viděl soupeř:

Není k dispozici.

zdroj: www.lazorvyskov.cz

 

 

Sestava:

Brankáři: Buriánek Josef

Obrana: Koval Stanislav, Selinger Tomáš, Jeřábek Michal

Útok: Štrublík Ladislav, Chadima Jan (C), Minařík Václav, Levíček Ondřej

Realizační tým: Konečný Václav, Maryšler Libor

 

Sestava Lazor Vyškov:

Brankáři: Fiala Robin, Holásek Tomáš

Hráči do pole: Legner Jiří, Novotný Václav, Urbančok Dominik (C), Přibilík Martin, Lička Martin, Novotný Filip, Gottvald David, Lička Josef ml.