Jdi na obsah Jdi na menu

7. kolo, 07.11.2014 - Arsenal Taurito Kuřim

Pohořelice (7. kolo Divize E)

kurim.gif         vs.      novy-znak-fc.png

Arsenal Taurito Kuřim - FC Kloboučky 8:7 (4:5)

Branky: Chlup Tomáš 3, Táborský Petr 2, Záboj Martin, Báňa Martin, Hrazdira Michal - Maruška Milan 2, Koval Stanislav 2, Handlíř Michal, Selinger Tomáš, Štrublík Ladislav

ŽK: 0 - Štrublík Ladislav

ČK: 0 - 0

Rozhodčí: Komzák Martin (8), Vala Zdeněk (8)

Delegát: Blažek Marek

Diváků: 12

 

   Pět hráčů do pole a dva brankáři, skromná to sestava ke střetnutí s jedním z letošních favoritů divize. O co méně jsme měli v počtu hráčů, o to více bylo odhodlání neodjíždět domů s prázdnou.

   Úvod prvního poločasu jsme nezačali nejlépe, už ve 2. min. Štrublík ztratil míč a přihrávku před bránu tečoval do sítě Milan Maruška - 0:1. Domácí, snad zaskočeni tímto rychlým vedením, přenechali aktivitu nám a my toho dokonale využili. Ve 3. minutě ještě Maruška netrefil odkrytou branku, ale v 5. min srovnává Handlíř (asistence Selinger) - 1:1. Milan Maruška si spravil chuť v 6. minutě, kdy otáčí skóre na 2:1 (asistence Selinger). V 8. minutě se brankový nahrávač Selinger přeměňuje ve střelce a zvyšuje na 3:1 (asistence Maruška). Domácí se snaží, ale většina akcí končí buď na pozorné obraně, golmanovi, nebo střelou mimo. Nám však vychází vše na co sáhneme, v 11. minutě střílí další branku Štrublík a posílá nás do luxusního náskoku 4:1 (asistence Selinger). Naše vedení o tři branky se začne snižovat ve 12. minutě - 4:2, znovu se domácí tým prosazuje v minutě 15. - 4:3 a v 17. minutě se začíná opět od nuly, je srovnáno na 4:4. Jak rychle jsme si náskok vypracovali, tak rychle jsme o něj i přišli. Ještě v téže minutě, kdy bylo srovnáno skóre (17. min) posílá Štrublík dlouhý míč do vápna, nabíhající Koval jej ve výskoku lehce špičkou nohy tečuje a míč končí za zády brankáře - 5:4. Vedení udržíme až do konce prvního poločasu.1460291_750294351673260_431245107541366064_n.jpg

   Druhá půle začíná tradiční změnou na brankářském postu, Maryšler přepouští místo Skoupému. Nejen změnou začínáme druhou část zápasu, ale také změnou skóre. Již po odehraném čase 1:30 se ve 22. minutě trefuje Handlíř, který zužitkoval přihrávku Štrublíka a z úhlu zavěsil - 6:4. Záhy se řítil Milan Maruška na brankáře, ten jej ale vychytal. Nedáš-dostaneš zafungovalo v čase 25:02, střelu mířící mimo tři tyče náš brankář skokem stáhl na zem, bohužel přímo pod nohy útočícího hráče - 6:5. Domácí jsou při chuti, pěkná střela z vápna, Skoupý úspěšně zasahuje. Ve 30. minutě přichází možná zlomový okamžik zápasu, Štrublík byl faulovaný na polovině, ale rozhodčí jsou jiného názoru čehož Kuřim využívá a přečíslení dva na jednoho dokonale zužitkují - 6:6. Daří se nám ještě ve stejné minutě odpovědět, Maruška se prosazuje po nahrávce Selingera - 7:6. Bohužel, v zápase je to náš poslední zářez na pažbě. Asistent naší poslední branky následně nevyzrál sám na brankáře, domácí odpovídají dalším zakončením, tentokráte ještě úspěšně zasáhne brankář. V čase 31:53 je však krátký na výstavní střelu do šibenice - 7:7. Ihned jdeme do přesilovky, kterou spíše využíváme na podržení míče a šetření sil do zbytku zápasu. Brankářem se pro tuto chvíli stává Selinger. Až do času 38:32 se střetnutí nese ve střídání naší Power Play a hrou s brankářem. V tento čas se prosazují domácí střelou na zadní tyč a podruhé v zápase vedou - 7:8. Snažíme se vykřesat alespoň dělbu bodů a jsme velice blízko v čase 39:50 v přesilovce trefuje Handlíř tyč!

   Souboji by určitě slušela spravedlivá remíza. Bohužel se tak nestalo a ze tří bodů se radují domácí, byť s velkým štěstím když v posledních deseti vteřinách gólovou střelu Handlíře zastavila tyč. Dnes jsme mohli favorita obrat i o všechny tři body, chybělo jen málo. Avšak i přes prohru si všichni naši hráči zaslouží velkou pochvalu za přístup, bojovnost a nasazení. 

 

Vývoj skóre:

1:0 - 2. min, Táborský

1:1 - 5. min, Handlíř

1:2 - 6. min, Maruška

1:3 - 8. min, Selinger

1:4 - 11. min, Štrublík

2:4 - 12. min, Chlup

3:4 - 15. min, Záboj

4:4 - 17. min, Báňa

4:5 - 17. min, Koval

Druhý poločas

4:6 - 22. min, Koval

5:6 - 26. min, Chlup

6:6 - 30. min, Hrazdira

6:7 - 30. min, Maruška

7:7 - 32. min, Táborský

8:7 - 39. min, Chlup

 

 

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Kloboučky 16:21 Kuřim

Střely mimo - Kloboučky ??:?? Kuřim

 

  

Jak to viděl soupeř:

Sestava: Šimoník Karel, Sláma Jiří (K), Záboj Martin, Chlup Tomáš, Hrazděra Michal, Táborský Petr, Báňa Martin, Machát Jakub, Vašíček Jiří (NB).

K dnešnímu utkání k nám přicestovalo mužstvo Kloboučků, které je v letošním ročníku nováčkem v soutěži.

Do utkání jsme nastoupili velice vlažně a soupeřovi hráči si tak vytvořili hned několik dobrých šancí. K našemu štěstí jsme to ale byli my, po nešťastné teči jednoho z bránících hráčů hostí ve 2´min., kdo se ujal vedení 1:0, šťastným střelcem se tak nakonec stal Petr Táborský. Pak ale přišel čas hostujících střelců a v průběhu šesti minut nám vstřelili čtyři branky (5´,6´,8´,11´) a rázem vedli 1:4. Hráli jsme úplně bez chuti a nasazení. V soubojích o míč jsme byli v rolích komparzistů, jen jsme přihlíželi co se na hřišti děje a soupeř těchto okamžiků plně využil. Prvních deset minut bylo z naší strany katastrofálních a zaslouženě jsme prohrávali. Pak se zřejmě něco v hlavách našich borců přepnulo (možná se konečně probudili) a začali jsme zase hrát. Výsledek se dostavil hned v dalších okamžicích, když se postupně dokázali prosadit v 8´. na 2:4 Tomáš Chlup, na 3:4 ve 12´ Martin Záboj a na 4:4 v 17´ Martin Báňa. Byli jsme zpět ve hře a chtěli v klidu dohrát poločas. To by jsme ale nebyly  my, kdyby, jsme soupeři svojí další hrubkou opět nenabídli další šanci a ten ji beze zbytku potrestal. Rázem byl stav 4:5, když v 17´min. před Karlem v naší bráně stihl nastřelený míč špičkou tečovat jeden ze soupeřových nabíhajících hráčů. Poločas skončil 4:5 a my měli v druhé půli utkání hodně co zlepšovat.  V přestávce jsme hráče nabádali k lepšímu pohybu a větší zodpovědnosti v obranné fázi, kde jsme do teď dělali plno chyb a soupeř je trestal.

Hned od začátku bylo vidět, že jsme v pohybu přidali, víc jsme začali soupeřovy hráče dostávat pod tlak a ti začali taky víc kazit. Bohužel jsme to ale opět byli my, kdo ve 22´min. znovu inkasoval. Stav 4:6 a v našich řadách začali padat ostrá slova. Nastal čas na výměnu gólmanů, Karlos sice dělal, co se dalo, ale dnes nebyl úplně jeho šťastný den. Do hry jsme pustili zkušeného veterána Jerryho a doufali, že se něco změní. Nutno také dodat, že naši hráči to Karlosovi dnes vůbec neulehčili. Dobře jsme věděli, že hrajeme na půl plynu, ale nebyli jsme schopni se chytit. Začali jsme soupeře ještě víc presovat a ten, i když se snažil držet co nejvíc míč, začal víc kazit a ztrácet. Zvýšení pohybu a donucení soupeřících hráčů k chybám po chvíli přineslo vytoužené ovoce, když se ve 26´min. na listinu střelců zapsal Tomáš Chlup. Stav 5:6 a opět jsme žili. Ve 30´min. po jednom ze soubojů na hranici faulu, jsme získali míč a Michalem Hrazděrou opět srovnali skóre na 6:6. V těchto okamžicích bylo jasné, že dnes uspěje ten šťastnější a vytrvalejší. Hned v dalších vteřinách byli o krok blíž hráči Kloboučků, když ve stejné 30´min. opět zvýšili na 6:7. Znovu a po několikáté dnes naše individuální chyba, to snad už není ani možný jakým způsobem v tomhle utkání pomáháme střelcům soupeře. Ve 32´min. jsme již po třetí srovnali Petrem Táborským na 7:7, když nekompromisní střelou poslal míč do soupeřovy šibenice. Ze všech hráčů přímo sálalo velké napětí. Hosté vycítili šanci, vzali si oddechový čas a po té začali hrát bez brankáře. Dostali nás také pod tlak, naštěstí pro nás bez úspěšného zakončení. Během power-play hostí vzniklo na obou stranách hned několik dobrých šancí, ale žádná nebyla proměněna. Početní nevýhoda se nám dařila poměrně dobře bránit a tak přišla naše chvíle. Ve 39´min rozhodl o výsledku utkání Tomáš Chlup, když zvýšil na 8:7 a zkompletoval tak svůj dnešní hattrick. V následných vteřinách při nás stáli všichni svatí, když po jedné ze slibných šancí soupeř nastřelili tyč naší brány. Docela jsme si oddechli, když zazněl poslední hvizd utkání a my se štěstím získali tři body a uhájili tak i nadále domácí neporazitelnost.

Soupeři patří poklona, protože přijeli hrát a porvat se o tři body. Jasně nám svou hrou dali najevo, že Krajský přebor ovládli naprosto zaslouženě a že je s nimi potřeba počítat i v letošní divizi. Oproti tomu my se máme nad čím zamyslet. Dnes to totiž byla hrůza, pro nás s dobrým koncem!

zdroj: www.arsenalfutsal.cz

 

 

Sestava:

Brankáři: Maryšler Libor (C), Skoupý Michal

Obrana: Handlíř Michal, Maruška Milan, Selinger Tomáš

Útok: Štrublík Ladislav, Koval Stanislav

Realizační tým: Konečný Václav, Jeřábek Michal

 

Hodnocení hráčů:

Selinger 9

Handlíř 8,5

Maruška 8

Koval 8

Maryšler 8

Štrublík 7,5

Skoupý 7

Nejlepší známka 10, nejhorší známka 1