Jdi na obsah Jdi na menu

5. kolo, 25.10.2014 - Helas Brno "B"

Brno - Bohunice (5. kolo Divize E)

helas-brno-logo.jpg

         vs.      novy-znak-fc.png

Helas Brno "B" - FC Kloboučky 4:11 (1:4)

Branky: Presl David 2, Hanuš Martin, Juříček Tomáš- Handlíř Michal 3, Svoboda Dušan 3, Selinger Tomáš 2, Štrublík Ladislav, Chadima Jan, Koval Stanislav

ŽK: Juříček Tomáš, Hanuš Martin - 0

ČK: 0 - 0

Rozhodčí: Kabeláč Martin (8), Rohrer Libor (8)

Delegát: Venc Radek

Diváků: 25

 

   Ke střetnutí s rezervou prvoligového Helasu jsme zajížděli nekompletní, naše sestava do boje čítala šest hráčů a jednoho brankáře. Konkrétně: v bráně Maryšler, o obranu se starali Handlíř, Chadima a Selinger, v útoku Štrublík, Svoboda a Koval. Soupeř v prvním kole divize rozdrtil vyškovský Lazor 10:4, naopak my jsme s nimi v minulém kole vyválčili remízu 4:4. Z pohledu statistik nás tedy měla čekat jednoznačná záležitost, avšak poslední výsledky brněnských mohli obracet kartu na naši stranu. Soupeř do zápasu nastoupil ve stejném počtu jako náš celek tj. 6+1.

   O tom, že se nebude jednat o procházku růžovým sadem jsme se přesvědčili od úvodního hvizdu rozhodčího. Soupeř si vypracoval dost slibných příležitostí, ale až do 10. minuty stále svítila na jejich ukazateli nula. V tomto čase sice soupeř dokázal nulový stav změnit, ale z našeho pohledu pouze snižoval na 2:1, když předtím v 6. a 7. minutě dokázali překonat domácí obranu Koval a Svoboda. Posledně jmenovaný nastřelil také tyč, vše si vynahradil ve 13. minutě kdy zvýšil stav na 3:1. V 16. minutě se prosadil Michal Handlíř a díky jeho zásahu jsme si vypracovali velmi slušný poločasový náskok. Skóre může vypovídat o jednoduchosti, ale jednoduché to rozhodně nebylo. Helas si vypracoval dost šancí, poločasová statistika střel na branku hovořila jednoznačně pro našeho soupeře - 8:16, skvělými zákroky nás ale podržel brankář.

   Druhý poločas začal v podobném stylu jako poločas první. Šance se střídali na obou stranách, ale v zakončení jsme byli o něco efektivnější. Vedení jsme navýšili ve 27. minutě dvěma brankami, kdy přesně mířili Štrublík a Selinger - 5:1 a 6:1. Soupeř odpověděl v 29. minutě a z našeho náskoku ukrojil malý kousek - 6:2. Když se v 34. minutě prosadil Chadima (7:2), soupeř již nečekal a sáhl k PowerPlay. Naše bojovnost a trpělivé bránění bylo odměněno, Selinger rozvlnil síť a zvyšoval na 8:2 - 36. minuta. Soupeři se v přesilovce bez brankáře zadařilo snížit (8:3), ale následně dokázal Handlíř za spoluúčastí Selingera vybojovat míč a přidat další polínko do branky soupeře - 9:3, 38. minuta. Záhy se znovu v PowerPlay dokázal prosadit domácí tým - 10:4.  Naštěstí jsme měli při bránění přesilovky silnou zbraň - Michala Handlíře. Ten snad okradl chudáka králíčka Duracella o jeho proslulé baterie. Sice nevíme kam si je vložil (ehm), ale svojí bojovností znovu vydřel míč a dokázal zvýšit již na 10:4. To vše ve 40. minutě, kterou ještě úspěšně zakončil Svoboda, který, tak jako Handlíř, zkompletoval hattrick a uzavřel dnešní brankové hody na 11:4. 

    Ze zápasu ke kterému jsme přijížděli se smíšenými pocity se nakonec vylíhla tříbodová radost. Nezúčastněným se při pohledu na konečný výusledek může zdát, že šlo o jednoznačný průběh, ale opak je pravdou. Brankově jsme sice byli úspěšnější, ale soupeř nás jednoznačně přestřílel (31:20). Nás podržel v brance skvělými zákroky brankář Maryšler, ale nejen on je strůjcem tohoto úspěchu. Dnes zabojoval kompletně celý tým, všichni jezdili a makali tak jako nikdy před tím. Skvěle se vedlo Chadimovi který jednu branku dal a na další čtyři přihrál. Zdárně mu sekundoval svojí bojovností Handlíř, skvělé přihrávky a akce posílali Štrublík se Selingerem a Kovalem, neztratil se ani Svoboda s hattrickem a gólovou přihrávkou. Z pohledu diváka se zápas musel velmi líbit, šance za šancí, spousta branek, pro nás s vítěznou odměnou na konci.

 

 

Průběh zápasu, střelci branek:

1:0 - Koval (as. Selinger) - 6. min

2:0 - Svoboda (as. Chadima) - 7. min

2:1 - Hanuš - 10. min

3:1 - Svoboda (bez asistence) - 13. min

4:1 - Handlíř (as. Chadima) - 16. min

Poločas

5:1 - Štrublík (as. Selinger) - 27. min

6:1 - Selinger (as. Svoboda) - 27. min

6:2 - Juříček - 29. min

7:2 - Chadima (bez asistence) - 34. min

PowerPlay soupeře - 34. min

8:2 - Selinger (as. Chadima) - 36. min

8:3 - Presl - 37. min

9:3 - Handlíř (as. Selinger) - 38. min

9:4 - Presl - 38. min

10:4 - Handlíř (bez asistence) - 40. min

11:4 - Svoboda (as. Chadima) - 40. min

   

 

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Kloboučky 20:31 Helas

Střely mimo - Kloboučky ??:?? Helas

 

  

Jak to viděl soupeř:

Není k dispozici.

zdroj: ????

 

 

Sestava:

Brankáři: Maryšler Libor (C)

Obrana: Handlíř Michal, Chadima Jan, Selinger Tomáš

Útok: Štrublík Ladislav, Svoboda Dušan, Koval Stanislav

Realizační tým: Konečný Václav

 

Novinka - hodnocení hráčů:

Maryšler 9

Chadima 9

Handlíř 9

Selinger 8,5

Koval 8,5

Štrublík 8

Svoboda 6,5

Nejlepší známka 10, nejhorší známka 1