Jdi na obsah Jdi na menu

4. kolo, 17.10.2014 - Lazor Vyškov

Křenovice (4. kolo Divize E)

novy-znak-fc.png       vs.   logo-lazor.png  

 FC Kloboučky - Lazor Vyškov 4:4 (3:2) 

Branky: Chadima Jan 2, Vintr Marek, Koval Stanislav - Růžička Jiří, Grepl Martin, Lička Josef, Gottvald David

ŽK: 0 - 0

ČK: 0 - 0

Rozhodčí: Vala Zdeněk (7), Kocman Jakub (7)

Delegát: Bednář Kamil

Diváků: 20

 


V domácí hale v Křenovicích bylo ve 4. kole k vidění okresní derby. Jako host k nám zavítal Lazor Vyškov, který ještě nebodoval a tak si chtěl po minulé těsné prohře s Kuřimí konečně spravit chuť a urvat nějaký ten bodík. My jsme zase toužili potvrdit výhru z minulého kola a tak se dalo očekávat derby jak má být.

 

První akcí zahrozil Lazor, ale Buriánek byl připravený.

1:0 - naše první střela na branku a hned gólová! Koval posunul míč na Štrublíka, ten mu jej prátil proti noze a střela rozvlnila síť za zády brankáře, čas 4:06.

Svoboda nechal pláchnout hráče hostujícího celku, ten zakončuje, ale Buriánek úspěšně vyráží.

Znovu hrozí Lazor, tentokráte z přímého kopu, opět náš brankář úspěšně.

Štrublík špatně rozehrává, soupeř se zmocňuje míča a nastřeluje tyč!

2:0 - Štrublík se dostal s míčem téměř až k rohu, přihrává přes celou šíři pokutového území a na Chadimu zíve prázná brána, čas 12:26.

Další naše možnost, Vintrovu střelu zastavuje soupeř na brankové čáře.

Chadima se ocitl sám před brankářem, ten jen ale vychytal.

Soupeř se probil až do našeho vápna, Buriánek skokem zasahuje.

2:1 - Dva hráči soupeře dokázali několika nahrávkami rozebrat naši tříčlennou obranu a zakončit, čas 15:50.

Znovu naše nepřesná přihrávka a soupeř má možnost brejku dva na jednoho, přímou střelu Buriánek vyráží.

2:2 - Opět přicházíme na útočné polovině o míč a tentokráte je zde brejk tři na jednoho čehož Lazor využívá, čas 17:29.

3:2 - Štrublík vybojoval míč a prakticky se řítíme dva na brankáře, přihrávka na Vintra a ten se nemýlí, čas 17:48.

Do konce poločasu se již nic významného nestane, tradiční poločasová statistika: střely na bránu Kloboučky 6-9 Lazor, střely mimo Kloboučky 5-3 Lazor.

 

Do druhého poločasu tradiční změna na brankářském postu, do brány nastupuje Maryšler.

Svoboda se uvolnil po lajně, jeho bomba jde ale do prostřed brány, gólman úspěšně zasahuje.

Vintr se prodral k zakončení, jeho střelu za vápnem hostující golman vytahuje na roh, z něj se dostává do zakončení Selinger, střelu z dálky golman vytěsňuje mimo tři tyče.

Začátek druhého dějství jsme na šance aktivnější, znovu Svoboda a jeho střela z levé strany, pouze do brankáře.

Teď se dostává do zakončení i Lazor, střelu z dálky Maryšler vyráží.

Vintr naráží proti noze Němcovi, jeho střelu golman vytahuje.

3:3 - Nedáš-dostaneš, signál z autu přes naši obranu a přesné zakončení, čas 28. min.

Střela hostujícího celku, Maryšler nohou vytahuje.

Další šance hostů, první klička proti našemu brankáři vyšla, ten stihnul ještě zareagovat a střelu nohou vytáhnout.

Snažíme se o zvrat a jdeme do PowerPlay, brankářem se stává Lukáš Němec.

4:3 - Selinger na vápně vymotal tři hráče Lazoru a jeho přihrávkou Chadima nepohrdl, čas 35. min.

Opět hrajeme s brankářem.

Hosté se dostávají do šance, zakončení na zadní náš brankář vyráží.

4:4 - Je opět srovnáno, nástřel / přihrávku na zadní soupeř uklízí do sítě, čas 37. min.

Hrajeme střídavě PowerPlay.

Němec v roli brankáře nestlihl rozehrát a hosté kopou nepřímý kop, naštěstí ani na dvakrát nedokázali propálit naši obranu i s brankářem.

V PowerPlay přicházíme o míč a hosté jen o pár centimetrů netrefují naši branku.

Stále se snažíme změnit stav utkání pomocí Power Play, střela Vintra trefuje pouze dobře postaveného obránce a poslední šanci zápasu má několik vteřin před koncem Štrublík který napřahuje z dálky, ale golman míč nohou vytahuje.

 

Škoda, že se nám zápas nepodařilo dotáhnout do vítězného konce, šancí jsme měli dostatek. Místo toho abychom vypracované šance proměňovali, tak jsme sami několika chybami dali soupeři možnost ke vstřelení branky. Každopádně si ale obě mužstva zaslouží uznání za slušný futsal v rychlém tempu, být divák, tak musím být spokojený. To se ale nedá říci o remíze. Z našeho pohledu bereme bod jako ztrátu.

 

 

 

 

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Kloboučky 14:17 Lazor

Střely mimo - Kloboučky 10:6 Lazor

 

  

Jak to viděl soupeř:

Po minulém týdnu, kdy byly body hodně blízko, si zkusíme spravit chuť v okresním derby s FC Kloboučky. Ty jako suverénní vítěz loňského KP, mají na svém kontě jednu výhru s Líšní, ale bude chtít body z minulého kola potvrdit i v zápase proti nám, takže bude to opět těžký boj se soupeřem, který má spoustu kvalitních hráčů a také poctivě trénují. Minule jsme se ale přesvědčili, že se bát nemusíme a rádi by jsme již bodovali.

Dobojováno, konečně jsme přivezli první bod z vůbec ne lehkého utkání. Soupeř ukázal, že pravidelně trénuje a jejich pohyb o tom v průběhu zápasu jasně svědčil, zvláště dobře zahraná powerplay, kterou začali praktikovat po našem vyrovnání na 3 : 3. Celkově se dá říct, že remíza je zasloužená, neboť v prvním poločase jsme měli více šancí, ale v druhém i díky powerplay, domácí sahali po vítězství.

V prvním poločase jsme se dostávali do šancí, ale s proměňováním máme stále velké problémy a právě domácí nás školili v efektivnosti, kdy skoro každou střelou dosáhli branky. Skóre načali asi v 5. minutě, kdy si u postranní čáry narazili míč a střela prošla přes našeho obránce a i přes Frantu v brance. My jsme pokračovali v zahazování šancí, ale domácí se opět prosadili, když opět po pravé straně domácí potáhli míč a dal jej před naší branku, kde osamocený volný hráč dorážel do prázdné. Pak jsme se konečně prosadili i my a naši dva obránci Jirka Růžička a David Gottvald, vykombinovali mezi čtyřmi stojícími domácími hráči a náš nejlepší hráč v tomto utkání, Jirka Růžička, do prázdné snížil na 2 : 1. Za chvíli později jsme se dočkali i vyrovnání, když jsme vybojovali míč na naší půlce a trojice našich hráčů opět dobře kombinovala a Jiří Růžička, přihrával Martinu Greplovi před prázdnou branku - 2 : 2. Ještě v tomto střídání ovšem Jirka Růžička ztratil na půlce míč a vybídl dva hráče soupeře do brejku, který skvěle zakončili a těsně před poločasem získali opět náskok 3 : 2.

Druhý poločas domácí změnili styl hry, snažili se prosadit více individuálně a hlavně se snažili zakončovat z každé pozice. V těchto chvílích a vlastně v průběhu celé druhé půle nás svými skvělými zákroky držel Franta Slovák v brance. My jsme ale potřebovali minimálně vyrovnat a tak jsme se také snažili ohrozit branku soupeře, to se nám povedlo po rozehrávce z autu, kdy si Josef Lička naběhl před branku na rozehrávku z od Lukáše Obruči a skvěle zakončil a srovnal opět na 3 : 3. Domácí si v této chvíli vzali oddechový čas a k našemu překvapení zahájili asi v 10. minutě hru bez brankáře. Dokázali nám, že ji mají nacvičenou dobře, ale naše obrana je do větších šancí nepouštěla. Co se domácím nedařilo kombinačně, dokázal jejich jeden hráč, který se dokázal prosadit proti 3 našim hráčům a přihrál opět na vedoucí gól - 4 : 3. V této chvíli jsme si zase vzali time my, zredukovali jsme sestavu s cílem srovnat nepříznivé skóre. Domácí ale dobře bránili a do nějakých větších šancí nás nepouštěli. Nakonec jsme skórovali z nenapádné akce, kdy z vlastní poloviny přes tři hráče poslal pas na nabíhajícího Davida Gottvalda, který si s těžkou přihrávkou skvěle poradil a srovnal na 4 : 4. Domácí opět ihned reagovali hrou bez brankáře a nyní si dokázali v závěrečných dvou minutách vytvořit dvě či tři vyložené šance, které ovšem neproměnili a tak remízou skončilo utkání.

Všichni co nastoupili zaslouží pochvalu za příkladnou bojovnost, kterou v zápasech ukazují, je vidět, že získávají zkušenosti a prosazují se i se silnějšími soupeři

zdroj: www.lazorvyskov.cz

 

 

Sestava:

Brankáři: Maryšler Libor (C), Buriánek Josef

Obrana: Němec Lukáš, Chadima Jan, Selinger Tomáš

Útok: Štrublík Ladislav, Svoboda Dušan, Vintr Marek, Koval Stanislav

Realizační tým: Konečný Václav, Macháň Petr, Tesařová Hana

 

Novinka - hodnocení hráčů:

Selinger 9,5

Maryšler 8

Chadima 8

Buriánek 7,5

Němec 7,5

Vintr 7,5

Koval 6,5

Svoboda 6

Štrublík 5

Nejlepší známka 10, nejhorší známka 1