Jdi na obsah Jdi na menu

26.01.2014 - Gladiators Brno

   Křenovice (16. kolo KP)

 novy-znak-fc.png        vs.    glads-logo.jpg

 

FC Kloboučky - Gladiators Brno 2:2 (1:1)

Branky: Handlíř Michal, Štrublík Ladislav - Němec Vojtěch, Bodický Michal

ŽK: 0 - 0

ČK: 0 - 0

Rozhodčí: Drdla Jaromír (7), Otradovský Luboš (7)

Delegát: Bůšek Miroslav

Diváků: 10

 


kloboucky---glads.jpg

 

K domácímu utkání proti Gladiátorům dorazilo torzo našeho týmu. Během týdne se začali sypat omluvenky takovou rychlostí, že by nám to mohla závidět i kosmická loď Enterprise. Nakonec v šatně sedělo pět hráčů do pole a dva brankáři, navíc většina z nich měla po přípravných zápasech z velkého fotbalu. Naproti tomu soupeř v plné síle s kompletními dvěma čtyřkami plus náhradníci.

Oba týmy začali zápas opatrně, z naší strany to bylo hlavně zdůvodu šetření sil na celé utkání. I přes opatrný začátek viděli bylo k vidění množství šancí na obou stranách, za vše hovoří velmi vyrovnaná statistika prvního dějství: střely na bránu 11:10 ve prospěch Gladiátorů, mimo 3:3. Gólový účet zápasu otevřeli hráči brněnského celku, na rozehrávku z rohu naběhl obránce hostů a dalekonosnou ranou propálil vše co mu stálo v cestě - 0:1. My jsme dále hráli svoji opatrnou hru, nepouštěli jsme se do bezhlavého útočení a snažili se trpělivě vypracovat šance. To se nám také podařilo, po závaru před brankou soupeře našel míči cestu do sítě  Michal Handlíř (asistence Štrublík) - 1:1. Tento stav vydržel až do poločasocvé přestávky.

Do druhé půle se v naší brance prostřídali golmani, Maryšlera vystřídal Skoupý, nicméně šancí ze strany Gladiátorů ubylo a tak nemusel tolikrát zasahovat jako jeho předchůdce. Průběh zápasu se nám podařilo otočit zásluhou již dnes jmenované dvojice, ale v opačném pořadí. Štrublík se na lajně zbavil bránícího hráče a gólovou střelou otočil vývoj (asistence Handlíř) - 2:1. I nadále jsme měli více ze hry a vypracovali si více možností ke vstřelení branky, leč marně, žádná ze střel neskončila za zády hostujícího brankáře, který celý zápas držel Gladiátory. Obrovská šance se nám naskytla v podobě nájezdu dva na brankáře, Svoboda ještě nahrával Štrublíkovi, ale jeho přihrávka neměla ty správné parametry a golman ji zachytil. Nedáš - dostaneš, bohužel platilo i tento večer, soupeř vyrovnal střelou po rozehraném přímém kopu - 2:2. Zbývají čtyři minuty do konce zápasu a my zkoušíme PowerPlay. Hrajeme ji jednu minutu, nejde to, síly už nám docházejí a tak závěr zápasu doslova dokopeme klasicky s brankářem.

Velmi náročné utkání jsme nakonec zvládli. Klukům v poli patří velké dík za to, že zápas nevypustili a makali až do konce zápasu. S remízou spokojenost, i nadále držíme neporazitelnost v kraji.

 

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Kloboučky 19:15 Gladiators

Střely mimo - Kloboučky 10:5 Gladiators

 

  

Jak to viděl soupeř:

Glads A - FC Kloboučky 2:2 (1:1)

26.1.2014 - Vojta

Dosavadní jednoznačný lídr Kraje byl pořádnou sobotní výzvou, navíc hrůzostrašná poslední minuta z podzimního zápasu (3 inkasované góly během 20 vteřin) dosud vzbuzuje noční můry. Cíl se podařil a po zodpovědném taktickém výkonu jsou červení teprve druhým týmem, který Kloboučky obral o bod.

Gladiators první poločas odehráli v obraně velmi soustředěně a soupeři povolili nečekaně málo příležitostí ke skórování. Ještě více ale překvapil počet šancí, které si Glads vypracovali. Šprt dvakrát krásně připravil pozici pro spoluhráče z hranice vápna, František vyzval Vojtu k teči přesnou dlouhou nahrávkou před brankáře domácích. Do velice slibných závarů se probil znovu Vojta i Šprt. Posledně zmiňovaný si hru na parketách obzvláště užíval a s chutí rozdával skluzy útočné i obranné. Dokonalou souhru ale ukázal až Hložis s Majklem, který hostu z Rakouska namazal proti kopačce na pravé straně a jeho tvrdá rána na přední tyč byla nechytatelná - 0:1. Kloboučky jinak s přehledem držely míč a pečlivě dávkovaly svůj pohyb po hřišti, neboť disponovaly na střídání jen jedním plejerem a brankářem. Jedinou šanci, kterou v první půli brankář Jansa nechytil, byla nahrávka vzduchem před branku, ukázkově zpracovaná a po pár krocích suše zakončená - 1:1.

Druhá půle už přinesla trvalou převahu domácích, exponovanou i krátkou power play (za stavu 2:2), ale bez úspěchu. Domácí se nakonec prosadili únikem po levé straně, který útočník zakončil přesnou střelou do bližšího růžku branky - 2:1. Glads se do šancí už prakticky nedostali, ale udeřili z přímého kopu. Signál sehráli perfektně, osamocený Vojta v klidu pálil pod břevno domácí branky - 2:2. Domácí dále drželi balón a vše směřovali k poslední šanci, kterou načasovali přesně 5s před koncem hry. Domácí obránce se s pohledem na časomíru vydal tryskem po pravé straně, obhodil obránce a naservíroval zpětně na malé vápno přibíhajícímu útočníkovi. Tomu střela ale nesedla a skončila vedle Jansovy branky...

Dnešní remízu lze nazvat šťastným, ale zaslouženým bodem z půdy silného soupeře nebo parafrázovat komentář soupeře z posledního domácího zápasu "vyzrálý taktický výkon" aneb šťastně získaný bod.

Jansa - Vojta, Franz, Šprt, Jaky - Hložis, Maty, Rozi, Majkl.

zdroj: www.glads.cz

 

 

Sestava:

 

Brankář: Maryšler Libor (C), Skoupý Michal

Obrana: Handlíř Michal, Němec Lukáš, Koval Stanislav

Útok: Štrublík Ladislav, Svoboda Dušan

Realizační tým: Konečný Václav, Konečný Libor, Selinger Tomáš