Jdi na obsah Jdi na menu

03.11.2013 - SK Líšeň Brno "B"

3. 11. 2013

03.112013 - Rousínov (7. kolo KP)

 

SK Líšeň Brno "B" - FC Kloboučky 2:3 (1:1)

Branky: Hoffmann Daniel, Smital Pavel - Štrublík Ladislav, Krejčíř Tomáš, Handlíř Michal

ŽK: 0 - Selinger Tomáš

ČK: 0 - 0

Rozhodčí: Šišma Ondřej (7), Zukal Ladislav (7)

Delegát: Rohánek Zdeněk

Diváků: 20

 

 

 

Po téměř měsíční pauze jsme zajížděli k mistrovskému utkání KP. Třetí zápas a opět venku, tentokráte v hale v Rousínově, kde nás hostilo béčko Líšně.

Od začátku zápasu jsme měli převahu na míči, ale soupeř praktikoval svoji obrannou taktiku a téměř nás nepouštěl do výraznějšího ohrožení jejich brány. I přes zaparkovaný autobus na polovině domácích se nám podařilo vstřelit branku a dostat se do vedení 1:0, úspěšným střelcem byl Michal Handlíř. Od této chvíle se osmělili i brněnští a dokázali si vypracovat několik velmi slibných šancí, které však s úspěchem zlikvidoval náš brankář. I přesto se podařilo domácím srovnat, když nepokrytý útočník hostů dostal nahrávku před prázdnou branku - 1:1. Ještě do konce poločasu jsme si vytvořili několik zajímavých šancí, které volili po gólu, leč marně. První dějství skončilo nerozhodně.

Začátek druhého poločasu přinesl ovoce borcům v oranžových dresech. Téměř podobná situace jako v případě prvního inkasovaného gólu, nahrávka a zakončení do prázdné brány, přesouvající se Maryšler neměl nárok - 1:2. Ani přes tento obrat se obraz hry nezměnil, domácí v obranné ulitě, my vytrvale na míči, ale bez efektu. Ve 30. minutě jdeme do Power Play. Díky ní si vytváříme několik šancí, ale opět nás zradilo zakončení. Až v cca 37. minutě nachází Jeřábek v roli hrajícího brankáře Tomáš Krejčíře a ten vyrovnává - 2:2. Nechceme se spokojit s remízou a tak hrajeme na riziko, stále s pěti hráči v poli. V poslední minutě dostává Laďa Štrublík míč a strhává vedení na naši stranu - 3:2. V závěrečných vteřinách již hrajeme s brankářem, domácí se snaží o závěrečná nápor, ale bez úspěchu.

Doslova vydřené vítězství. Na futsal nezvyklý malý počet střel na branku odpovídá defenzivní taktice soupeře. Nicméně byla to právě Líšeň, která dokázala v prvním poločase vystřelit na bránu vícekrát než my. Tři body jsou doma, ale je potřeba ještě zapracovat nejen na efektivitě v zakončení.

 

  

  

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Kloboučky 8:7 Líšeň

Střely mimo - Kloboučky 13:7 Líšeň

 

   

Jak to viděl soupeř:

04.11.2013 [Dafi]
Jak zhodnotit zápas s Kloboučky? Těžko se píše komentář, když jsme sahali min. po bodu a nakonec prohráli brankou minutu před koncem. Stává se již pomalu tradicí, že je problém se sestavou, ze které dnes na poslední chvíli vypadl Maďar pro nemoc. Soupeř naopak měl k dispozici 10 hráčů do pole a 2 brankáře. Už od úvodu soupeř držel míč, ale bez výrazných šancí. Bohužel první zmatky v bránění potrestal brankou na 0:1. Pak jsme se osmělili i my a najednou se hra více než vyrovnala. Jenže několik šancí jsme nevyužili, a že by byly skoro 100% (Vojta, Smitec a Dejv). Vyrovnání jsme se přece jen dočkali, když dlouhý nákop Dafiho zpracoval Červ, který před prázdnou brankou našel Smitce (1:1). Ve zbytku prvního poločasu měli hosté ještě šance, které nevyužil. Ve druhém poločase jsme pokračovali v nasazení a bojovnosti z konce prvního poločasu. Tato skutečnost nám přinesla i šance, ale ne a ne se prosadit. To se však mohlo podařit i soupeři. Nakonec jsem se, jako první radovali my, když Vojta podržel míč a po přihrávce Danovi jsme vedli 2:1. Hosté byli zaskočeni, jenže ani jednu z dalších šancí jsme nevyužili, čehož jsme později litovali. Po time-outu se vrhli Kloboučky na dlouhou power-play od 10 minuty. My jsme bránili velmi dobře, až do 17 minuty, kdy jsme nepokryli sbíhajícího brankáře a následně bylo lehké pro soupeřova hráče vyrovnat do prázdné na 2:2. Když už to vypadalo, že zápas skončí zaslouženou remízou, ztratil Smitec balón a soupeř brejk nekompromisně trestal (2:3). V poslední minutě jsme už nic nevymysleli a prohráli. Přes porážku je nutno říci, že výkon nebyl určitě špatný a je na něm možno stavět v dalších zápasech. Hned v pátek nás čeká zápas s prvním mužstvem tabulky Egretta Bílovice a opět nás čeká rébus se sestavou díky kolizi se zápasem A-týmu.

zdroj: www.sklisen.cz

 

 

Sestava:

 

Brankář: Maryšler Libor (C)

Obrana: Handlíř Michal, Koval Stanislav, Jeřábek Michal, Němec Lukáš

Útok: Štrublík Ladislav, Selinger Tomáš, Krejčíř Tomáš, Svoboda Dušan, Vala Lukáš

Realizační tým: Konečný Václav, Macháň Petr, Buriánek Josef