Jdi na obsah Jdi na menu

17.11.2012 - SK Líšeň Brno "B"

22. 11. 2012

17.11.2012 - Křenovice (9. kolo KP)

 

SK Líšeň Brno "B" - FC Kloboučky 5:4 (3:1)

Branky: Josefi Tomáš 4, Procházka Petr - Tichý Pavel, Štrublík Ladislav, Handlíř Michal, Němec Lukáš 

ŽK: 0 - 0

ČK: 0 - 0

Rozhodčí: Slanina Tomáš (8), Marek Pavel (7)

Delegát: Ptáčník Martin

Diváků: 20

 

 

V naší domácí hale v Křenovicích jsme tentokráte nastupovali jako host proti rezervnímu týmu Líšně. Na zápas jsme připravili téměř kompletní kádr což se o soupeři říci nedalo, do střetnutí nastoupil v neúplné sestavě a navíc bez posil z A-týmu. Oba celky se znají ze středečních přípravných utkání a tak ani jeden pro druhého nebyl neznámou.

Jako první v utkání zahrozila Líšeň, náš kapitán v brance dobře zareagoval vyběhnutím, snížil střelecký úhel a střelu zlikvidoval. Opět Líšeň, tentokráte mimo. V začátcích střetnutí se hledáme, díky nepřesné přihrávce zakončovala opět Líšeň, střela z dálky těsně míjí tyč. Konečně se osmělují i Kloboučky, Štrublíkova střela míří pouze do brankáře. Jsou to domácí, kteří se ujímají vedení - 0:1. Němec z dálky, vedle. 8. min. Líšeň rychle rozehrává aut u naší brány, Sečka míč nezachytil a útočící hráč ve vápně uklízí míč do sítě - 0:2. Tichý se nádherně uvolnil, přeloboval padajícího golmana, míč padající do sítě na poslední chvíli vykopává obránce. Štrublík patičkou na Sečku, jeho zakončení problémy brankáři Líšně nenadělalo. Koudelka posílá přihrávku na Němce, ten se zjevuje sám před brankářem a tváří v tvář se nemýlí, zakončení mezi nohy znamená snížení - 1:2. Peťa Koudelka, zakončení z úhlu mimo. Dlouhý nákop na rozběhnutého útočníka Líšně likviduje hlavičkou za vápnem Maryšler. Laďa Štrublík servíruje křižnou přihrávku přes celou šíři palubovky na rozběhnutého Handlíře, domácí zachraňuje brankář vrhnutím se pod Michalovy nohy. Sehraná akce, Tichý, Štrublík, Handlíř, poslední jmenovaný se ocitl sám před brankářem, ten jej opět vychytal. Střela Líšně přes bránícího Handlíře, naštěstí přímo doprostřed branky, Maryšler vyráží. Zakončení z následného rohu brněnských míří těsně vedle. 17. min. naše ztráta míče hluboko na polovině soupeře, protiútok tři na jednoho, Maryšler v bráně očekává nahrávku avšak útočící hráč "dlouhou nohou" trefuje přímo k tyči - 1:3. Domácím se podařilo rozebrat naši obranu, střelu vytahuje Maryšler nad bránu. Další protiútok Líšně, tentokráte s nepřesnou koncovkou. Štrublík, Tichý, jeho zakončení z vápna, bohužel pro nás, jen doprostřed. Znovu má příležitost Pavel Tichý, vypracoval si dobrou střeleckou pozici, tvrdé zakončení skončilo mimo. Poslední příležitost v prvním poločase, Štrublík zakončuje, golmán vytahuje skvělý zákrok. Střely na bránu Kl. 7-7 Líšeň, mimo Kl. 4-5 Líšeň.

Druhý poločas otevírá Štrublík který prošel s míčem přes celou šíři a za vápnem skvěle trefil svoji nebezpečnou levačkou bližší šibenici domácí branky - 2:3. Po opakovaném hraní domácího brankáře kopeme nepřímý kop, rozehra, Koudy tvrdě, ale nepřesně. Lehké zakončení Líšně našemu brankáři neučinilo žádné problémy. Čas 22:48 po faulu na Posoldu kopeme přímák, míč si staví Kachlík, volí přímou střelu, nad. Koudelka přihrává na Petra Posoldu, ten si chystá míč do zakončení, střílí ze slibné pozice, těsně vedle. Zakončuje Líšeň, vedle. Ondra Nový se dostal do zakončení ve vápně, brankář vytahuje super zákrok. Štrublík z velké dálky mimo. Tichý se Štrublíkem kombinují na vápně, přichází zakončení na zadní tyč, opět výborný zákrok domácího golmana. Nový zakončuje z dálky, střela mířila pouze do středu branky. Kachlík, jeho zakončení cíl netrefilo. Dlouhý výhoz Líšně, zakončení z úhlu, Maryšler se ale nenechal překvapit. Znovu soupeř, zakončení z otočky ve vápně, pohotově vyráží Maryšler. Posoldova střela končí vedle. 29:04 dlouhý výhoz, naše obrana zaspala, přichází nahrávka na osamoceného hráče, jeho zakončení likviduje výběhem Maryšler, míč se ale odráží k dalšímu nepokrytému hráči, který dává do prázdné brány - 2:4. Výborná nahrávka Tichého před bránu na Štrublíka, ten překvapivě pouští míč mířící na bránu, ale brankáře domácích nezaskočil. Posolda fotbalově centruje z brankové čáry, míč se snáší k Sečkovi, který v pádu sice zakončil, ale chyběla razance. 33:40 bereme Time a jdeme do Power Play. Tichý zakončuje, golman u tyče pozorný a nohou vyráží. Handlířova střílená nahrávka končí mimo. Tichá dává na Štrublíka, jeho mířené zakončení letí vedle branky. 35. min. Líšeň přežila první minutu přesilovky daří se ji rozebrat naši obranu a Koudy v bráně inkasuje - 2:5. Laďa Štrublík zakončuje, opět zasahuje pozorný golman. Tichý střílí přes bránícího hráče, tyč zachránila domící celkek od inkasované branky. Koudelka bodlem pouze do brankáře. 37:23 Štrublík posílá míč na zadní tyč, Michal Handlíř doráží - 3:5. Tichý dává přes celou šíři na Koudelku, jeho prudké zakončení golman vyráží. Štrublík natahuje z dálky ke střele, štiplavou střelu golman vyráží. 39:50 Laďovu střelu domácí obrana zblokovala, k odraženému míči se dostal Tichý a táhlou střelou snižuje na 4:5, bohužel příliš pozdě na jakýkoliv zvrat. Závěrečnou střelu Líšně Koudy chytá.

Dnes neprohrál horší tým, právě naopak. Soupeř těžil ze zabezpečené obrany, na kterou jsme jen těžko hledali recept a spoléhal na dlouhé výhozy, které nám dělali problémy. Vypracovali jsme si celou řadu brankových příležitostí, které jsme bohužel nepromenili, nebo je pochytal skvěle chytající brankář Líšně.

 

  

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Kloboučky 21:12 Líšeň

Střely mimo - Kloboučky 13:8 Líšeň

 

Jak to viděl soupeř:

19.11.2012 [Dafi]
Do zápasu s Kloboučky jsme nastoupili v okleštěné sestavě a bez posil z A-týmu. Hosté na nás vyrukovali v nejsilnější sestavě (2 brankáři a 9 hráčů do pole). Věděli jsme, že pokud chceme dnes uspět, tak musíme podat zodpovědný a bojovný výkon, a hlavně se vyvarovat chyb, které nás předchozí zápasy pronásledovaly. Od úvodního hvizdu měli hosté v držení míč a snažili se vířivým pohybem rozhýbat naši obranu, ale my jsme vyráželi do nebezpečných protiútoků a světe div se i s gólovým zakončením. I když nejdříve Dejv vykopával míč směřující do prázdné branky. Během dvou minut jsme se ujali vedení 2:0. Jacek zakončil kombinační akci a po přihrávce Honzy už střílel do prázdné branky, a pak využil rychle rozehraný aut Michalem. Bohužel jsme o dvě branky nevedli dlouho, protože po chybě v obraně (Dada) soupeř snížil na 2:1. My však měli Jacka, který z nenápadného protiútoku dovršil hattrick a my opět vedli o dvě branky (3:1). V závěru poločasu jsme ještě přežili několik šancí hostů.Do druhého poločasu jsme nastupovali s vědomím, že nesmíme polevit v nasazení a bojovnosti. Přesto jsme hned ve druhé minutě inkasovali, když hosté využili zbytečně zatažené obrany (3:2). Vstřelená branka byla motivací pro hosty, aby ještě více zvýšili snahu o vstřelení branky. Snaze soupeře pomáhali i naše zbytečné ztráty míče nebo technické přestupky. I tak jsme se dočkali po rychlé akci další branky my a ne hosté, když Maďar dokončil akci, kterou společně s Honzou začali (4:2). Naše dvoubrankové vedení trvalo i sedm minut před koncem, kdy si hosté vzali time-out a následně přešli do hry v power-play. I my jsme využili time-outu k organizaci obrany, což přineslo ovoce a Jacek dovršil „trojčtverec“, když mu nezištně nahrával Dada. Hosté vytrvali v power-play a naše obrana společně s Dafim se musela hodně otáčet, abychom neinkasovali. Snížení na 5:3 přišlo tři minuty před koncem, když hosté využili nástřel na zadní tyč.Čekali nás tak perné tři minuty do konce zápasu a několikrát se už hosté skoro radovali z branky, ale obrana a Dafi se překonávali. Branka z dorážky na 5:4 třináct sekund před koncem už nemohla nic změnit na velmi cenném a vybojovaném vítězství!!! Dnešní zápas byl opravdu odmakaný, odbojovaný s nasazením od první do poslední sekundy, takto bychom měli přistupovat k zápasům i po zbytek sezóny.

zdroj: www.sklisen.cz

 

 

Sestava:

 

Maryšler Libor (C), Koval Karel

I. čtverka: Tichý Pavel, Handlíř Michal - Nový Ondřej, Štrublík Ladislav

II. čtverka: Koudelka Petr, Sečka Tomáš, Kachlík Marek - Posolda Petr, Mlčoch Martin, Němec Lukáš

Nehrající: Sedlář Roman

Trenér: Macháň Petr