Jdi na obsah Jdi na menu

14.09.2012 - Mitra Brno

16. 9. 2012

            14.09.2012 - Rousínov (1. kolo KP)

 

Mitra Brno - FC Kloboučky 4:3 (2:1)

Branky: Šotola Tomislav 3, Rybníček Michal- Štrublík Ladislav,Tichý Pavel, Sedlář Roman

ŽK: Rusnák Jan - 0

Rozhodčí: Vokáč Rudolf (7), Šišma Ondřej (7)

Delegát: Bušek Miroslav

Diváků: 20

 

První zápas v novém ročníku KP jsme odehráli v Rousínově proti nováčkovi soutěže Mitra Brno. K utkání jsme nepřijeli v nejsilnější sestavě, ale i tak jsme pomýšleli na zisk bodů.

Vstup do zápasu se nám vůbec nevydařil, začali jsme hrát bojácně a dovolili soupeři vypracovat si několik slibných šancí. První výraznější šanci Mitry zneškodnil včasným vyběhnutím brankář, který hasil chybu naši obrany. První naši střelu vyslal Štrublík, ale mířila jen do prostřed brány. Mitra zakončuje, nad. 4. minuta hry a domácí se dostávají do vedení, útočník se lehce otočí kolem našeho bránícího hráče a z hranice vápna lehce skóruje - 0:1. Opět Mitra, střelu vyráží golman Maryšler na roh. Tyč! Nedokázali jsme odkopnout míč z vápna a následné zakončení končí na tyči. A další tyč! U naší brány to zvoní jako na kostele, další zakončení Mitry skončilo na tyči. Konečný střílí, golman vytahuje na roh. Nyní Štrublík, jeho zakončení golman vyráží. Po fotbalové narážečce není problém pro hráče Mitry pohodlně zakončit, po vyšachování naší obrany přehazuje útočící hráč našeho golmana a s pomocí tyčky zvyšuje vedení - 0:2. Namlsaná Mitra znovu, šanci likviduje Maryšler. Tichý, jeho střela pouze do brankáře domácích. Útočník Mitry, z otočky mimo. Štrublíkova táhlá střela z dálky golmana nepřekvapila. Opět Štrublík, krásně našel přes celou šíři volného Tichého, který se ocitá sám před brankou, jeho zakončení jde však nad. Míče rozdávající Štrublík našel tentokráte Sedláře, který zasouvá míč k tyči - 1:2. štrublík vysílá střelu, pouze do náruče. Tichý zkouší bodlem, jeho střela je vyražena. Kombinace Štrublík, Tichý, poslední jmenovaný zakončuje nad. Laďa Štrublík po sólovém úniku, nezakončil ideálně, střela skončila úplně mimo. Poločas, střely na bránu Mitra 8 - 9 Kloboučky, mimo bránu Mitra 4 - 3 Kloboučky.

Druhý poločas otevírá Mitra střelou nad. Poté se prezentuje Tichý, jeho slabý pozdrav z dálky brankář chytá. Mlčoch, klička obránci, střela z velkého úhlu, golman prostor vytěsnil. Z poza obránce zakončuje útočník domácích, náš brankář je pozorný. Znovu Mitra, zakončení z boku, Maryšler vyráží na roh. Lehká střela Štrublíka, golman vyráží. Sedlář, jeho projektil letí mimo. Tichý se prosazuje! Umístěná střela za hranicí vápna míří k tyči - 2:2. Další velká šance Klobouček, Štrublík našel před bránou Mlčocha, ten zakončil pouze do golmana. Střela z dálky prověřila pozornost našeho brankáře. Tichý pálí z dálky, brankář vyráží. Sedlář, zakončení mimo. Kopeme standardku z nebezpečné vzdálenosti, Tichý volí přímou střelu, golman je úspěšný. Další chyba v obraně, osamocený hráč domácích dostává přihrávku na střed, klička brankáři a gol - 2:3. Jdeme do Power Play, kde si zachytá i Karel Koval. Štrublík u míče, chystá si míč na střelu a krásně posílá míč k tyči - 3:3. Hrajeme stále Power Play, Mlčoch se probíjel do zakončení, ale brankář včasným vyběhnutím vše překazil. Míč po ose Štrublík, Tichý a končí na tyči! Škoda. Mitra, střela z úhlu Karlos vyráží, následná dorážka míří nad. Time Out domácích. Štrublík zakončuje z dálky mimo. Střela domácího hráče z velkého úhlu, Koval je dobře postaven. 17 vteřin do konce utkání, stále naše Power Play, Štrublík u míče, volí střelu, která je zblokována, míč se následně dostane k útočníkovi Mitry a ten jen posílá do naší brány - 3:4. Konec střetnutí.  

   

 

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Mitra 15:19 Kloboučky

Střely mimo - Mitra 8:11 Kloboučky

 

 

Jak to viděl soupeř:

 Skvělý start do soutěže, na úvod těsná výhra nad Kloboučkami

 

Lepsí premiéru v krajském přeboru si snad Mitra ani nemohla přát. V dramatickém utkání si na vlastní palubovce v Rousínově poradila s týmem FC Klouboučky v poměru 4:3, když vítěznou trefu zaznamenal Šoty 13 sekund před koncem. Podledscn1016.jpg mnohých nejlepší tým v soutěži a aspirant na postup měl většinu zápasu míč ve svém držení, ale v úvodní půli byla mnohem nebezpečnější Mitra a také se ujala dvoubrankového vedení. To mohlo být i vyšší, ale hostující tým dvakrát zachránila branková konstrukce. Ta pomohla i Ánrymu na druhé straně, přesto Klouboučky ještě do pauzy snížily. A po návratu ze šaten se jejich převaha ještě zvýraznila. Jejich hráči si začali snáze hledat střelecké pozice a po jedné z nich bylo vyrovnáno 2:2. Nerozhodný stav změnil v 35 minutě Ryba, který si své chladnokrevné zakončení přinesl i do vyšší soutěže. Hosté sáhli okamžitě k power-play a dočkali se záhy, rána z dálky ke vzdálenější tyči - 3:3. Klouboučky i za nerozhodného stavu hrály bez brankáře ve snaze strhnout zápas definitivně na svoji stranu, až je chvíli před koncem potrestal Šoty po průniku do otevřené obrany a ráně z dálky. Hráči Mitry pak už díky velké obětavosti dovedli utkání k tříbodovému konci a mohli se radovat ze svých prvních bodů v krajském přeboru. 

 

 

komentář Jaromíra Glöcknera:
 
 
Vzhledem k tomu, že jsme do soutěže vlítli doslova po hlavě a na poslední chvíli a to pominu-li turnaj v Dolníchdscn1015.jpg Loučkách i fakticky bez přípravy, tak musím před našimi hráči smeknout. S vynikajícím soupeřem svedli boj na hranici svých možností a i když nás prakticky po celé utkání uzamkl na naší polovině, přece jenom jsme to nakonec byli my, kdo bral plný počet bodů. Pokud někdo čekal jednoznačný průběh utkání ve prospěch zástupců obce od Bučovic, musí být v tomto případě asi hodně překvapený.
Nerad bych pro dnešní den někoho z našich hráčů vyzdvihoval, protože opravdu všichni až na malé výpadky zahráli to, co jsem od nich očekával. Jen snad Šotyho čich na branky dnes předčil všechno a i raketový vstup do takto vysoké futsalové soutěže Rosti Sládka přímo z vesnického fotbalu Moravských Bránic byl nad očekávání vynikající. Má velká uctivá poklona ovšem patří tentokrát i všem, co zabezpečili zdárný průběh zápasu-tedy celou pořadatelskou službu, kterou jsme taky lepili na poslední chvíli. Děkuji a již i předem za 29. září!

 

  zdroj: www.futsalmitra.cz

 

 

Sestava:

 

Maryšler Libor, Koval Karel 

Konečný Libor (C), Sečka Tomáš, Němec Lukáš, Sedlář Roman

Štrublík Ladislav, Tichý Pavel, Mlčoch Martin