Jdi na obsah Jdi na menu

02.02.2013 - Sokol Bučovice

3. 2. 2013

          02.02.2013 - Křenovice (14. kolo KP)

 

FC Kloboučky - Sokol Bučovice 5:3 (2:2)

Branky: Handlíř Michal 3, Tichý Pavel, vlastní - Volec Lubomír, Rotrekl Tomáš, Chadima Jan

ŽK: 0 - Drlík Martin, Dufek Ladislav

ČK: 0 - 0

Rozhodčí: Gasnárek Michal (8), Kašpárek Ondřej (7)

Delegát: Brtníček Miloslav

Diváků: 80

 


Derby dvou tradičních rivalů Kloboučky vs. Sokol Bučovice bylo na programu ve 14. kole krajského přeboru. Sokol je momentálně na vyšších příčkách tabulky a tak byl papírově favoritem tohoto terby. Nicméně jak už se několikrát potvrdilo, derby nemá předem jasného vítěze.

Jako první zahrozil Ondra Nový, míč směřující mimo bránu tečoval brankář Alznauer na roh, ten rozehráváme secvičeným signálem a opět je to Ondra, který zakončuje, brankář ale nohou vyráží. Ruda Volec zakončuje z dálky, jeho střela postrádala přesnost. Opět Nový, dalekonosné zakončení mimo. Přichází naše nepřesná rozehrávka u vlastní brány, zakončení soupeře, které se štěstím likviduje brankář, míč se odráží k Chadimovi, který zakončuje téměř do prázdné branky - 0:1. 5:16 min,  po žlutém faulu na Nového kopeme přímý kop, k míči se staví Štrublík, rezehrává na Handlíře, který posílá míč do sítě, je srovnáno - 1:1. Sokol Drlík zakončuje hlavičkou, ta však postrádá přesnost a Maryšler pohodlně chytá. Nepřesná nahrávka Tichého, Bučovice mají možnost brejku, Nevole dostává míč, jeho zakončení končí v boční síti. Následuje rychlý výhoz na Kovala, ten zakončuje, brankář pokus zneškodňuje nohou. Sokol zahrává roh, střela z dálky přesný cíl nenašla. Lukáš Němec se zkouší prosadit, jeho pokus končí mimo. Po kombinaci Nový, Koudelka, Nový je poslední jmenovaný faulován a kopeme standardku z hranice pokutového území, míč si staví Tichý, prudkou střelou trefil pouze brankáře. Do šance se dostává bučovický Přibilík, Maryšler včasným vyběhnutím šanci maří, vyražený míč se dostává až ke Štrublíkovi, ten nachází Handlíře, který následně minul bránu. Opět Přibilík, slibné zakončení k tyči pohotově Maryšler vyráží na roh, po rozehrání tentýž hráč zakončuje avšak velmi nepřesně. Nepřesný výhoz našeho golmana, zakončuje Rotrekl, vedle. Koval ztrácí na polovině míč, Chadima v šanci, jeho umístěnou střelu zastavila tyč. Máme možnost dva na jednoho, Koval přihrávkou přes celou šíři hřiště nachází volného Tichého, ten se ocitá sám před Alznauerem, střílí z první, brankář vyráží, následná dorážka z velkého úhlu nemá šanci na úspěch. Možnost Sokolu, k míči se dostal Luboš Volec, Maryšler včas zasáhl. Nyní jeho bratr, ale v dresu Klobouček, zakončuje z ostrého úhlu, brankář vyráží. Chadima se doslova probil k zakončení, bránu ale přestřelil. Přichází rychlá rozehra, Handlíř, Volec, ten vrací před bránu a Michal Handlíř doklepává - 2:1. Štrublík ztrácí míč u soupeřovi brány, rychlý brejk hostů, Volec přihrává Nevolemu, ten dává před bránu na Rotrekla, který nikým neatakován doráží do sítě - 2:2. Ztráta Kovala u našeho vápna, Nevole pohotově zakončuje, Maryšler reflexivně špičkou kopačky vyráží na roh. Tichý posílá pozdrav, brankář chytá. Koval zakončuje levou nohou, střela neměla razanci ani přesnost. Štrublík se krásně uvolnil, našel rozběhnutého Handlíře, ten ale nezakončil ideálně. V poslední vteřině zakončuje opět Handlíř, nad. Střely za první poločas: mimo Kl.9-6 Buč., bránu Kl. 8-7 Buč.

Druhý poločas jsme začali aktivněji, Tichý na dvakrát nepropálil Elznyho v bráně. Opět Tichý, tentokráte u autové rozehrávky, míč si Drlík sráží do vlastní sítě - 3:2. Osamělý bučovský Volec dostal přihrávku od Chadimy, zakončuje, ale náš brankář se prezentuje skvělým zákrokem. Dufek se prosadil přes Tichého, jeho střela orazítkovala tyč. Po faulu na Chadimu kope Sokol přímák na hranici vápna, Dufek střílí pouze do zdi. Luboš Volec ukličkoval Handlíře a prosazuje se - 3:3. Dlouhý nákop brankáře Maryšlera na Štrublíka, ten hlavičkou vrací na Rudu Volce, zakončuje, bučovické podržel svým zákrokem Alznauer. 26:57 Štrublík našel rozběhnutého Handlíře, ten má naprosto volnou cestu k bráně a tváří v tvář se nemýlí a kompletuje hattrick - 4:3. Koudelka na osamoceného Němce, ten nastřelil pouze golmana. Střelecký pokus Dufka míří pouze doprostřed brány. Němec, zakončení pouze do brankáře. Možnost hostů, křižná nahrávka je však dlouhá a Chadima v pádu zakončuje mimo. Lukáš Němce opět vychytal golman. Po přiťuknutí Štrublíka střílí tvrdě, ale nad Ondra Nový. Přibilík zakončuje pouze doprostřed brány. Štrublík, Nový, ten dává na volného Tichého, který zakončuje z první do padajícího golmana, soupeř nicméně předpokládá že se jedná o výhoz, nezachytí rychlou rozehru rohu a Tichý přesně zakončuje - 5:3. 35 min. hra se teď přelévá od jedné branky k druhé, střelcům ale chybí koncová přihrávka. Štrublík se uvolnil, jeho zakončení však nemělo potřebnou razanci a golman si s ní poradil. 35:54 musíme se mít na pozoru, Laďa Štrublík vyrobil pátý faul. Chadima se dostal až do vápna, z blízka Maryšlera neprostřelil. Kopeme přímák z větší vzdálenosti, Laďa volí přímou střelu, golman vyráží. Přibilík na Chadimu, ten zakončuje, Maryšler pohotově zasahuje. Štrublík na Tichého, ten z první zakončuje, golman Sokolu vytahuje skvělý zákrok. 1:09 do konce, soupeř jde do Power Play. Bučovice kopou roh, zakončení těsně prolétlo kolem zadní tyče. Ondra Nový se krásně uvolnil, zakončení ale nebylo přesné. Luboš Volec střílí z vápna, Maryšler vytahuje poslední zákrok v tomto střetnutí.

Derby nepostrádalo náboj, skvělou diváckou návštěvnost a šance na obou stranách. Jak se ukázalo v derby není favorita a dnes uspěl tabulkově níže postavený tým. Poděkování patří nejen našim borcům, ale také i soupeři za skvělý zápas. Díky moc borci! 

 

 

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Kloboučky 20:16 Sokol

Střely mimo - Kloboučky 12:8 Sokol

 

 

Jak to viděl soupeř:

Komentář soupeře není k dispozici.

zdroj: ?????

 

 

Sestava:

 

Maryšler Libor (C), Koval Karel

I. čtverka: Handlíř Michal, Nový Ondřej - Štrublík Ladislav, Volec Rudolf

II. čtverka: Koudelka Petr, Koval Stanislav, Mlčoch Martin - Němec Lukáš, Tichý Pavel