Jdi na obsah Jdi na menu

18.02.2012 - Tornádo Brno

         18.02.2012 - Pohořelice (12. kolo KP)

 

Tornádo Brno - FC Kloboučky 6:6 (3:2)

Branky: Jašek Martin 2, Vaculík Tomáš 2, Dujka Michal, Vodička Miroslav - Tichý Pavel 2, Koval Stanislav 2, Štrublík Ladislav, Handlíř Michal

ŽK: 0 - 0

Rozhodčí: Kincl Miroslav (8), Rohrer Libor (7)

Delegát: Hoffman Petr

Diváků: 30

 

Týmy v krajském přeboru měly plánovanou týdení přestávku, což však neplatilo pro nás. My měli na programu odložený zápas s Tornádem Brno a k tomuto utkání jsme zajížděli do, pro nás nepopulární, sportovní haly v Pohořelicích. Brněnské Tornádo se krčí u dna tabulky se ziskem pouhých dvou bodů a tak papírové předpoklady zněly jasně, výhra Klobouček. 

Úvod prvního poločasu patřil nám, již v první minutě zakončoval mimo po nahrávce Kovala Štrublík. 2. min. Tichého střelu tečuje Koval, opět mimo. 3. min. Nový zakončuje z dálky, následuje zakončení Štrublíka, které však cíl nenalezlo. V zakončení jsme aktivnější, po výhozu golmana Maryšlera střílí Štrublík k bližší tyči avšak pouze do brankáře. U míče znovu Štrublík, klička obránci, zakončení do nohou brankáře, z odraženého míče následuje několik střel, ale jsou zblokovány bránícími hráči. Po špatné přihrávce domácích se k míči dostane Kachlík, zakončuje, brankář vytěsnil na aut, rozehra, zakončení Štrublíka mimo bránu. Nyní u míče Koval, kličkuje s míčem, předává Tichému, jeho zakončení z úhlu levou nohou postrádá razanci a přesnost. Krásnou střelou levou nohou se prezentuje Mlčoch, bohužel míří jen doprostřed brány. Běží 6. min. a soupeř si prakticky nevytvořil jedinou možnost k ohrožení brány, zatím co my jsme již měli 6 střel na bránu a 5x jsme mířili mimo. Opět si vytváříme šanci, Štrublík, míří na bližší tyč, brankář nohou vyráží. První vážnější náznak šance pro domácí, po vypíchnutí míče a nákopu se ocitá osamocený útočník před naším brankářem, ten jej vyběhnutím donutí udělat kliku, následnou nahrávku pod sebe lapí nohou. 7:30 přichází první střela domácích, střelu náš brankář vyráží. Další šance Tornáda, domácí zakončují, vyběhnuvší Maryšler nohou vyráží. 9:48 Koval zakončuje, brankář vyráží, střela však propadla za brankovou čáru, šťastný gól - 1:0. Prakticky ihned je skóre srovnáno, serii nahrávek domácích pohodlně zakončuje do prázné brány neobsazený hráč - 1:1. Přichází naše velká možnost, Handlíř se Štrublíkem se řítí dva na jednoho, přihrávka Handlíře ale končí pod nohama bránícího hráče. Opět duo Štrublík-Handlíř, posledně jmenovaný zakončuje mimo. Další protažení golmana Tornáda má na svědomí Laďa Štrublík. 12:04 rozehráváme roh, špatná nahrávka přímo na nohu domácího hráče, přečíslení dva na jednoho, zakončení bodlem z dálky míří přímo mezi nohy brankáře - 1:2. Opět máme možnost rohového kopu, zakončení Tichého míří doprostřed. Znovu se hlásí Tichý, po přihrávce Mlčocha minul bránu. 13:45 nákop na útočníka, Standa Koval nestíhá, zakončení podél vyběhnutého brankáře rozvlní síť - 1:3. Odpovídáme obratem, Štrublík přehazuje padajícího brankáře, míč končí v boční síti. Ondra Nový, střela bodlem z dálky, vedle. 16:03 faul na Ladě, přímák na vápně pro leváka, sám faulovaný zahrává a jeho bomba končí nechytatelně v šibenici - 2:3. Znovu nestíháme v obraně, nákop, zakončení a to se naštěstí otře o spojnici naši branky. Štrublík a následně Tichý, oba zakončují pouze do brankáře. Minuta do konce, zajímavý přímák zahrávají domácí, naději na úspěch jim sebrala špatná rozehra. Zbývá 30 vteřin hrajeme Power Play ze které nic nevytěžíme, pouze Laďovu z dálky doprostřed se závěrečnou sirénou. Poločas, střely na bránu Tornádo 5 - 13 Kloboučky, mimo Tornádo 5 - 11 Kloboučky.

První šanci v druhém poločase si vypracují domácí, v čase 20:45 lehkou teč směřující do brány likviduje dobře postavený Maryšler. Vypracujeme si další velkou možnost, Koval dává zpětně na Tichého, jeho dobře umístěná střela placírkou jen o milimetry mine tyč domácí brány, škoda. Ukazuje se i Kachlík, jeho dalekonosná střela míří nad. Mlčoch opět předkládá možnost Kachlíkovi, ten však z blízka trefí pouze brankáře do hlavy. Čas 24:30 zpětná přihrávka Štrublíka na Tichého a jeho krásná rána na vzdálenější tyč se třepe v síti - 3:3. Domácí mohou odpovědět, střelu z úhlu vytěsnil Maryšler. Odpovídá Mlčoch, střelu zneškodňuje golman. Tichý se snaží prosadit, střela mimo. 28. min. aktivní Tichý zakončuje po rozehrávce z rohu, golmana nepřekvapil. Další naše velká možnost, nejprve Laďa z dálky nastřelí tyč, k odraženému míči se dostává Koval, ale z blízka rozvlní pouze boční síť. 30:08 nedáš-dostaneš, po zakončení domácích leží ve vápně otřesený Pavel Tichý, rozhodčí hru nepřerušuje a neobsazený hráč Tornáda střelou pod břevno dostává svůj tým do vedení - 3:4. Po obdrženém gólu rozehráváme ze středu hřiště, balon vede Štrublík, dává pod sebe a neobsazený Standa Koval pohodlně zakončuje, to je odpověď! - 4:4. Nový z dálky protahuje brankáře, vyražený míč se dostává ke Kachlíkovi, jeho zakončení končí opět na golmanovi. Aut domácích, zakončení Maryšler chytá, vyhazuje na Štrublíka, jeho zakončení vyráží nohou brankář. 32:16 Tichý a jeho nádherná dalekonosná střela končí v síti, pěkná práce - 5:4. Domácí ohrožují naši bránu, po sklepnutí zakončují nad. Velká příležitost Tornáda, domácí přehrají naši obranu, osamocený hráč zakončuje prakticky do prázné brány, na poslední chvíli zasáhne nohou Maryšler. Odpovídáme naší šancí, Tichý, Koval, ten dává na Handlíře, šanci zmaří vyběhnutý golman. 34:10 je opět srovnáno, osamocený hráč po nahrávce zakončuje sám před naší bránou - 5:5. Následně si obě strany připíší další možnosti, Ondra zakončuje propagační střelou, domácí svoji šanci zakončují nad. Máme další možnost, Laďova střela z vápna směřuje doprostřed. Jsou 2 min. do konce, jdeme do Power Play v níž vyprodukuje střelu Ondra Nový. 38:37 Kapitán Martin Mlčoch nahrává Michalovi Handlířovi, ten dopravuje míč do branky, vedeme - 6:5. Opět hrajeme s brankářem, máme šanci, Laďa zakončuje mimo. Možnost domácích, znovu samotný hráč Tornáda, Maryšler vyběhnutím vypichuje míč. 39:30 Štrublík se snaží přihrát Tichému, ten je však v pohybu rychlejší a v prostoru kam míří nahrávka o již o pár kroků není, míč uzme obránce a z dálky zavěsí - 6:6. Závěrečná Power Play bohužel zvrat nepřinesla.

Opět ztracené body vlastní vinou, tak jako s Technikou 30 vteřin před koncem. Ztráta bolí o to víc, že jsme soupeře doslova přestříleli - 32 střel na bránu. Co je nám to však platné, když z takového množství střel vytěžíme pouze 6 gólů, navíc naše obranná činnost v tomto zápase taktéž nebyla optimální, minimálně pět branek padlo od neobsazených hráčů soupeře.

 

 

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Tornádo 12:32 Kloboučky

Střely mimo - Tornádo 10:20 Kloboučky

 

Jak to viděl soupeř:

Bohužel se nepodařilo získat komentář soupeře.

 zdroj: ?????

 

 

Sestava:

 

Maryšler Libor 

Handlíř Michal, Koval Stanislav, Kachlík Marek, Mlčoch Martin

Štrublík Ladislav, Tichý Pavel, Nový Ondřej