Jdi na obsah Jdi na menu

06.04.2012 - Sapporo Manerov

 06.04.2012 - Křenovice (22. kolo KP)

 

FC Kloboučky - Sapporo Manerov 2:3 (1:0)

Branky: Koval Stanislav, Nový Ondřej - Podaný Lukáš 2, Tobolík Radek

ŽK: 0 - 0

Rozhodčí: Havíř Milan (8), Šenkýř Petr (7)

Delegát: Kratochvíl Stanislav

Diváků: 10

 


Krajské kolo Jihomoravského futsalu mělo na páteční večer přichystáno okresní derby: Kloboučky - Sapporo Manerov. Při pohledu na průběžnou tabulku měl být favorit před zápasem jasně daný. Bohužel, realita byla jiná... K utkání jsme nastoupili pouze se čtyřmi hráči do pole a museli celý zápas odehrát bez střídání. Do utkání nemohli zasáhnout tito pravidelní hráči: Štrublík (karty), Konečný (nemoc), Koudelka (práce), Mlčoch (zranění), Kachlík (hlava??). Sestava byla následující: Maryšler - Handlíř, Koval - Nový, Tichý.

První náznak šance vytvořilo duo Handlíř, Koval, poslední jmenovaný však místo zakončení volil zpětnou nahrávku. Následně dvakrát po sobě poslal svoji vizitku Tichý, nejprve zakončil nepřesně, další ránu u úhlu golman kryje. Kombinace Tichý, Koval, Nový, zakončení Ondry pouze doprostřed. Naše šance pokračují, tentokráte v hlavní roli Michal Handlíř, který nejprve zakončil svoji střelu do boční sítě, v další možnosti nastřelil brankáře hostí. 6. minuta a hosté se dostávají do jejich první šance, střelu náš brankář vyráží. Ondra Nový, nepřesně. Slušná možnost Manerova, střela kolem obránce, Maryšler nohou vyráží. Další zakončení Sappora, mimo. Pavel Tichý vysílá střelu, která však protáhla pouze brankáře. Ondra Nový, jeho bodlo mířilo mimo. Opět Manerov, slušná střela z dálky, kteé však chyběli centimetry. Tichý nádherně našel před bránou Standu Kovala, pohotové zakončení patičkou, pouze do stojícího brankáře. Nákop na Michala Handlíře, zpracování, rychlé zakončení, brankář vyráží. Z rohu zakončuje Pavel Tichý, jeho střela z první prolétla těsně vedle tyče. Přímý kop Sappora, na dvakrát zneškodňuje naše obrana. 15. min. Michal parádní přihrávkou našel před odkrytou bránou Standu Kovala - 1:0. Souhra Nový, Koval, zakončení ve vápně opět pouze do brankáře. Pozdrav z dálky od Ondry, bodlo mířilo přímo na brankáře. Sapporo možnost dalšího přímého kopu, dalekonosná střela končí díky teči na rohu. V závěru poločasu mají hosté solidní příležitost, když útočící hráč postupuje sám na naše brankáře, avšak ke smůle Manerova jej mezi nohy neprostřelil. Trocha poločasové statistiky: střely mimo bránu Kloboučky 6:7 Manerov, střely na bránu Kloboučky 12:4 Manerov.

V druhém poločase se opět ujímáme aktivnější hrou, Kovalova střela míří pouze do boční sítě. Neuspěl ani Tichý, jeho rána směřovala nad bránu. Hostující hráč zakončuje v pádu z úhlu, na dvakrát likviduje Maryšler. Ondra z úhlu nastřeluje brankáře, odražený míč posílá do prázdné brány Tichý, brankář však nohama zachraňuje hostující celek, velká šance. Po rohu se útočící hráč Manerova ocitá sám před brankářem, ten jej vychytal. I další šance patří Manerovu, střelu vytěsnil Maryšler na roh. Opět velká možnost Klobouček, Handlíř se zmocnil míče, s Tcichým postupují dva na jednoho, Michal přihrává Pavlovi, jeho zakončení je však nepřesné. Ondra a jeho prudká rána z blízka pouze do boční sítě. Hosté zahrávají roh, Maryšler vyráží, protiútok, ale ani Ondra ani Standa míč do sítě nedopravili. Tichého prudká střela, boční síť to jistí. Chyba v naší rozehře, doáváme hostům možnost přečíslení, zakončení, likviduje Maryšler. 30. min. vysoký nákop na Tobolíka, ten z první propálil našeho brankáře - 1:1. Ztrácíme u brány soupeře míč, čímž dáváme možnost hostům jejichž útočící hráč může postupovat od poloviny sám na Maryšlera, ten jej tváří v tvář vychytal. Handlíř, Tichý, zakončení, ale opět přímo na střed brány. Nedůraz v obraně, zakončení Manerova, brankář vyráží na roh, opět nedůrazně pokrytý hráč Manerova, který se ocitl sám ve vápně před brankářem, ten vybehnutím šanci zlikvidoval. Ondra Nový ránou z dálky vyprášil rukavice hostujícího golmana. I další dvě zakončení má na svědomí Ondra Nový, branky z nich nevytěžil. 35. min. hosté se prosazují prudkou střelou z hranice vápna - 1:2. V další akci Michal Handlíř, mimo. Pavel Tcichý, jeho umístěná střela, golman pozorný. Cca 4 min. do konce, hrajeme Power Play ve které se nejprve dvakrát snaží ohrozit branku Ondra Nový, v 38. min. se dočkáme, Maryšler opět na Ondru, ten střelou k tyči vyrovnává - 2:2. Další dvě možnosti má Pavel Tichý, ale jeho střely z dálky síť nerozvlnili. V Power Play se dostal do zakončení i brankář Maryšler, jeho střela skončila nad brankou. 40. min. cca 5 vteřin do konce, přichází nához od našeho brankáře, který odhlavičkuje obránce soupeře přímo na jejich útočícího hráče, který se závěrečnou sirénou vydoloval pro Manerov tři body - 2:3.

Manerov si tedy odváží z Křenovic všechny tři body, ačkoli je vydolovali doslova v poslední milisekundě. Kdo ví jak by se zápas vyvíjel, kdybychom mohli využít plný počet hráčů, tzn.  kompletní dvě čtverky, které jsou sehrané a mají secvičené signály a rotace. Bohužel, odehráli jsme zápas bez střídání, což bylo velmi fyzicky náročné, ale i přesto jsme hostující tým přestříleli a jen díky nepřesnému zakončení jsme vstřelili pouhé dvě branky.  

   


 

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Kloboučky 26:14 Manerov

Střely mimo - Kloboučky 15:9 Manerov

 

Jak to viděl soupeř:

 

Konečně vydařený zápas a tři body pro nás


Utkání krajského přeboru mělo jasného favorita, domácí soupeř se v tabulce KP snaží dostat na bednu. V Křenovicích jsme se neztratili a domácím jsme udělili lekci z bojovného futsalu.

Pátek 6. dubna 2012, SH Křenovice, 20:00

FC Kloboučky - Sapporo Manerov        2 : 3  (1:0)    
Branky: Podaný Lukáš 2, Tobolík Radek

Domácí tým disponoval od počátku zápasu dobře organizovanou hrou, a to i přestože odehrál celý zápas bez střídání. Hráči Sappora se opět sešli v pozměněné sestavě. Avšak v sestavě, která se před lety zasloužila o postup do KP. Hráči se dlouho nehledali a k dobré organizaci naší hry přispěl i zkušený matador Víťa Indrák :-) Hráči Sappora dlouho odvraceli nápor velice dobře organizované hry soupeře a i přes četné signály a rotace hráčů soupeře si vytvářeli šance. Ovšem bez efektu. Hráči Klobouček také neoplývali zrovna přesnou muškou. Jedinou brankou k vidění v 1. poločase byla trefa domácího hráče při špatné komunikaci manerovských hráčů a následném přečíslení 2 na 1. Poločas tak skončil 1:0.

Druhý poločas pokračoval ve stejném světle jako ten první. Avšak v polovině poločasu se probudili i manerovští útočníci a k obratu zavelel Rada Tobolík. Kdo by si myslel, že hráči Klobouček po prvním poločase fyzicky odpadnou, tak ten se pletl. Ba naopak po celý zápas jich bylo plné hřiště a opticky měli navrch. Jenže pozorná obrana a dobře chytající Jack neumožnili soupeři skórovat. A tak ke změně skóre opět zaveleli manerovští. Konkrétně 5 minut před koncem vyslal signál k obratu Mike. Domácí na nic nečekali a uchýlili se ke hře bez brankáře, které jsme dokázali dlouho čelit. Avšak 2 minuty před koncem se přeci jen jedna střela ujmula a bylo srovnáno. Proti tečované střele obráncem neměl Jack šanci. Už by se zdálo, že se oba soupeři s remízou spokojí. Avšak hladové Kloboučky chtěli atakovat přední pozice v tabulce KP a jen jeden bod jim nestačil. Hrála se opět power play. Ovšem nic z toho již nevytěžili. 
Chybělo 6 sekund do konce a někteří hráči už si asi utírali pot z čela a viděli se snad už na tom zaslouženém pivku. Domácí brankář vyhodil míč za půlku s tím, ať se s ním děje do konce cokoli... A také že dělo.. Dobša poslal hlavičkou míč na Mika a ten si míč potáhl do strany a zbavil se tak dvou hráčů Klobouček. 
Těsně před klaksonem hlásícím konec zápasu vyslal na domácího brankáře tvrdý projektil, za kterým se nestihl gólman ani otočit. Takový závěr si představoval pár vteřin před koncem málo kdo, vždyť míč byl jěště na cestě do sítě, když už zněl naplno klakson. A jen díky cca rok platnému pravidlu gól platil, toto pravidlo je známější z košíkové.
Bravo, překvapivé vítězství 2:3 pro Sapporo bylo až kruté pro hráče Klobouček, kteří se vydali ze všech sil.
K dobré hře přispěli i kvalitní výkony rozhodčích, a tak mohli manerovští být po dlouhé době spokojeni nejen se sebou.

 zdroj: sapporo.realtrust.cz

 

 

Sestava:

 

Maryšler Libor 

Handlíř Michal, Koval Stanislav

Tichý Pavel (C), Nový Ondřej