Jdi na obsah Jdi na menu

04.02.2012 - Amor Vyškov

         04.02.2012 - Křenovice (16. kolo KP)

 

FC Kloboučky - Amor Vyškov 5:6 (1:3)

Branky:  Nový Ondřej 3, Tichý Pavel, Handlíř Michal  - Slavíček Michal, Kremlička Jaroslav, Galia Tomáš, Ševčík Milan, Petlach Martin, Forró Daniel

ŽK: 0 - 0

Rozhodčí: Šišma Ondřej (6), Vokáč Rudolf (7)

Delegát: Krchňavý Rudolf

Diváků: 80

 

Velmi prestižní souboj očekávala v mrazivém sobotním podvečeru křenovická hala. Souboj pátého s prvním aneb okresní futsalové derby, i tak tak byl se dal nazvat zápas domácích Klobouček s hostujícím Amorem Vyškov.

V souboji jsme očekávali velkou aktivitu hostů, což se nám potvrdilo hned od první vteřiny. Hosté si díky napadání připravili velkou šanci v podobě rozehry z nepřmého kopu po opakovaném hraní brankáře. Následnou střelu z roherávky blokuje Štrublík. Hosté jsou více aktivnější, první jejich střelu na branku vytěsnil náš brankář na roh. Nejsme schopni se z tohoto sevření vymanit, soupeř nás přišpendlil k naší bráně a i díky tomu si vykoledoval sérii nekolika rohů. V 3. minutě přichází první trest, rozehrávka autu na polovině hřiště, nákop na "hrušku", po souboji s naším brankářem úspěšnější hráč hostů, odražený míč se dostává k Ševčíkovi, ten trefuje skulinu mezi Konečným a naší tyčkou - 0:1. Odehrává se 7. min. a prakticky není co komentovat, naše hra je plná chyb a nervozity z níž vyčnívá nahrávka Tichého na Handlíře, který z úhlu zakončuje a jeho střela rozvlní síť - 1:1. Další naše akce u které figuruje Tichý, vyváží míč od naší brány, zakončuje, ale jeho střela nenalezla cíl. Z následného dlouhého výhozu podskočil míč Koudelka, osamocený útočník hostů pohodlně zpracuje, zakončí, ale naštěstí pro nás míří přímo do gólmana Maryšlera. Poprvé se v zápase uvede i hvězda hostů Galia, který nejprve střelou z dálky prověří pozornost našeho brankáře, následně po faulu Kachlíka rozehrává přímý kop, ale míří nad. Jednu z mála našich akcí po nahrávce Konečného zakončuje v pádu Nový, jeho střela minula těsně cíl. Následně opět Galia, krásně zpracuje na vápně míč, jeho nebezpečná střela je zblokována na roh. Zahrozit můžeme i my, Tichý vybojuje míč, posílá nahrávku do vápna Štrublíkovi, jeho křižná střela o centimetry míjí branku. Hosté mají možnost zajímavé standardky po faulu Koudelky, střelu mířící k tyči zlikviduje Maryšler. 14. min. kombinace hostů, která doslova rozebrala naši obranu končí zakončením do prázdné branky - 1:2. Následuje první sporný moment utkání - Koudelka přihrává na Štrublíka, ten z první vrací na nabíhajícího Koudyho, jehož ve vápně doslova sestřelí padající golman hostů - očividná penalta, po zápase uznaná i soupeřem, avšak rozhodčí Šišma vše vidí jinak. Další možnost vyrovnání má Kachlík, jeho střelu vyráží brankář na roh. 17. min. útok hostů na vápně zastavujeme faulem, ponechána výhoda, míč se dostává k nepokrytému hráči vyškovských, který střelou k tyči zvyšuje na 1:3. V závěru poločasu se prezentuje Ondra Nový, jeho střela je vyražena brankářem hostů na roh.

Druhý poločas začal naším přímým kopem, Štrublíkovu střelu zblokovala zeď. Další naše možnost, po přiklepnutí Štrublíka pálí Handlíř mimo. Hned na to hosté, zakončení z úhlu mimo naši branku. Začátek druhého dějství se nese v aktivním tempu, akce střídá akci. Amor opět u míče, zakončení bodlem z dálky vyráží náš brankář nad bránu, následnou rozehru golman Maryšler uzme do svých rukavic, výhozem posílá na Konečného, který je záhy o míč připraven a dává tak velkou možnost Amoru jehož útočník hostů postupuje sám na našeho brankáře, který jej však vychytá. Záhy opět přicházíme ve středu hřiště o míč, střela jde naštěstí mimo branku. Z další naší akce se představuje Koudelka  brankáři hostů svou štiplavou střelou. Hned z následující rozehry získá Nový míč, prosóluje  sám před branku  a z hranice vápna zakončí, jeho střela skončí v šibenici a v 25. min. je sníženo - 2:3. Na další branku početná divácká návštěva dlouho nečeká, nejprve slibnou střelu hostů likviduje pohotovým zákrokem Maryšler, avšak v 26. min. je  krátký na střelu Galii - 2:4. Na ukazateli 28. min. a faul Kachlíka jenž znamená přímý kop hostů. Hladová zeď v podání Sečky a Kachlíka se rozestoupí před střelou Slavíčka a náš golman nemá nárok zasáhnout - 2:5. Není co vymýšlet, jdeme do Power Play. Nezačínáme ji zrovna valně, soupeř dvakrát vystihne nahrávku a zakončuje přes celé hřiště, naštěstí pro nás mimo. Přichází druhý sporný moment zápasu, po střetu s hostujícím brankářem padá Handlíř, opět se nepíská. 31. min. Power Play nese konečně ovoce, Tichý předkládá nahrávku Novému, pro něj není problém zakončit do prázdné branky - 3:5. Neradujeme se dlouho, 32. min. nejprve zazvoní tyč naší branky, odražený míč se dostává k zpět k hráči hostů, který míč doslova "dosoplí" do naší branky - 3:6. Hrajeme dále, Handlířovu střelu se štěstím chytá golman Amoru, další naši možnost zakončí dalekonosným pokusem do břevna kapitán Konečný. 34. min. přeci jsme se dočkali, Handlíř posílá na Ondru Nového, ten zakončuje, gol - 4:6. Přilepujeme Amor na jejich polovinu, Power Play, když je secvičená je mocná zbraň což se opět potvrdí v 35. min. Zahráváme standardku, Šrublík nahrává Tichému, ten zakončuje a se štěstím proměňuje - 5:6. Dramatický závěr utkání, v němž dostává šanci i soupeř, možnost ohrožení naši branky ze zajímavé standardky, avšak zakončení po rozehrávce mimo. Vše se schyluje k výhře Amoru, avšak 9 vteřin před koncem je odpískaný 6. faul vyškovských a tím pádem desítka pro nás. Míč si bere Tichý, rozbíhá, ale slabé zakončení doprostřed brány likviduje golman Fiala. Je dobojováno, tři body veze Amor do Vyškova.

Co napsat na závěr? Přímo se to nabízí: škoda neproměněné desítky, neodpískané penalty atd. avšak musíme si každý sáhnout do svědomí, jen o těchto "bodech" tento zápas nebyl. První poločas byl z naší strany tragický, tři střely na bránu za celý poločas je sakra málo. Druhé dějství se neslo v znamená naší Power Play, která se dlouhodobě ukazuje jako naše silná zbraň. Škoda, že zápas neskončil remízou, ale nic se neděje, jedeme dál. Velké poděkování patří divákům, kteří si v hojném počtu našli cestu do haly v Křenovicích.

 

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Kloboučky 12:18 Amor

Střely mimo - Kloboučky 16:16 Amor

 

Jak to viděl soupeř:

Komentář k zápasu

    Další ostrý test nás čekal v sobotní podvečer v Křenovické hale, kde proti nám stál celek z Klobouček. Tento má velice dobrou formu, když v posledních pěti zápasech ztratil pouhé dva body za remízu s Technikou Brno. Navíc Kloboučky hrály doma a jejich duo Štrublík a Tichý budí veliký respekt. My jsme měli z čeho vybírat, neboť všichni hráči byli k dispozici, takže záleželo na trenérovi, komu dá přednost.  Od zápasu jsme mohli očekávat ledasco, ale kůži jsme zadarmo dát nechtěli.

     Zapas, začal o deset minut později, neboť předchozí zápas se trochu natáhl. Hned od úvodního hvizdu jsme byli aktivnější. Ve 48 vteřině jsme měli první možnost skórovat, když za malou domů se kopal nepřímý volný kop z hranice šestky. Tento jsme však rozehráli prach bídně. V čase 1:39 min. jsme měli první příležitost. Bača se dostal k míči po odražené hlavičce jednoho z hráčů, vnikl do brankoviště, ale minul branku. Na konci 2 min. se opět prosazuje Bača, který vnikl do šestky středem hřiště, ale nepřesně zakončil. Škoda, že si nevšiml zcela volného Galise a střílel. V čase 2:15 min. korunujeme naší převahu. Dan Forró zpracoval míč na hrušce a předložil ho Ševovi, který si míč vyvedl vpravo a přesně zacílil k tyči. První náznak šance domácích je v čase 3:15 min., kdy Tichý však špatně nahrál Štrublíkovi a ten měl míč na dlouhou nohu a lehkým dotekem ho umístil mimo naší branku. V opačném případě by byl zcela sám před Robinem. Asi po 5 minutách se hra začíná vyrovnávat. Na počátku šesté minuty proniká Bača středem, tentokráte správě nahrává Davidovi, který mu míč vrací, ale nepřesně. Je to škoda, neboť Bača byl sám před opuštěnou brankou. V čase 6:42 min. přichází první střela domácích a to z poměrně těžkého úhlu, od autové čáry. Stejně jako v předchozím zápase s Líšní, končí první střela soupeře v naší brance. Tentokráte směřovala pod víko naší branky. Je srovnáno! V čase 7:33 min. přichází dlouhý výhoz Robina na Dana, který je sám na brankovišti, ale trefuje brankáře domácích. V čase 9:17 min. se Petli uvolnil na šestce a hledal na zadní nabíhajícího Kremlu, který však v pohybu nepokračoval. Na konci desáté minuty mohli jít domácí do vedení, když míč zapadl za naší obranu a tam hráč domácích, pod mírným atakem Galise, minul. V čase 12:20 min. zastavil naší rýsující se akci 3 na 2 Ševa, který se s míčem nesmyslně vrátil na naší polovinu. Na počátku 14 minuty jdeme do vedení, když na šestce si vyměnili míč Dan s Kremlou a druhý jmenovaný trefil prázdnou branku domácích. V čase 14:39 min. přichází první sporný okamžik. Domácí provádí rychlý kontr a jeden z jejich hráčů padá přes Robina. Píšťalka sudího však mlčí. V čase 16:04 min. zvyšujeme naše vedení. Bača vyvezl míč a předložil nahrávku Davidovi, který jí vyšperkoval ještě náhrou na Dana a ten se skvěle trefil.  V čase 17:25 min. se na šestce uvolnil skvěle Ševa, ale skvěle zasáhl i brankář domácích.  Půle je za námi a my zaslouženě vedeme 3:1.

      Po 11 vteřinách druhé půle dostávají příležitost domácí. Zahrávají z nebezpečné vzdálenosti trestný kop, ale ten končí ve zdi. V čase 21:47 min. vypíchl míč David, udělal několik rychlých kroků, vypálil a brankář chytá. V čase 22:21 min. výhoz Roba na Dana, který prsami sklepl na Ševu a ten z první minul. V čase 23:11 min. vypíchl míč Ševa a my jdeme do přečíslení 2 na 1, které Ševa zakončil střelou vedle. V čase 24:15 min. udělal Bača chybu ve středu hřiště, hráč domácích se zmocnil míče a postupoval sám na naše dva obránce. Přišla střela, která končí v šibenici naší branky. Je sníženo. Následně zvyšujeme obrátky a po sérii našich střel zvyšuje umístěnou střelou po zemi Galis na 4:2. Běží 26 minuta. Na konci 27 minuty jdeme dva na jednoho, ale rozhodující nahrávku před branku skluzem odvrací domácí na aut, aby ho poté sami zahrávali. Čas 27:05 min. a nádherná střela Slavíčka pod víko z trestného kopu. Ševa udělal vítr v obraných řadách a Dědek využil mezery ve zdi. Vedeme 5:2. Domácí si berou time out a jdou do power play. Zpočátku bráníme tuto herní situaci dobře a můžeme dvakráte navýšit vedení. Nejprve Petli a poté Bača minuli opuštěnou branku z poloviny hřiště. V čase 30:59 min. přichází první šance domácích a hned je gólová. Nahrávka na zadní a osamocený hráč domácích nemá problém zakončit. Jenomže za 21 vteřin opět zvyšujeme vedení. Petli nejprve trefuje tyč a od ní se míč odrazí k němu a od jeho noh do branky. Stav 6:3. Chvíli poté trefuje domácí kapitán Konečný břevno naší branky.V čase 33:14 min. posílá Galis další míč přes celé, ale opět vedle. Domácí stále hrají power play a v čase 33:37 min. snižují, když se na šestce objevil hráč domácích a s pomocí teče snížil. V čase 34:46 min. přichází faul  a domácí rozehrávají tr. kop. Nepříliš povedená střela končí nečekaně v naší brance. Drama vrcholí. Domácí stále zkouší hru bez brankáře a my se několikráte nebezpečně dostaneme před jejich branku, ale bez efektu. V čase 38:34 min. minul Bača opuštěnou branku, když míč nakopával přes celé hřiště. Chvíli před tím vyrobil zbytečný faul na soupeřově polovině a to v pořadí pátý. Devět vteřin před koncem může být srovnáno. Špatně řešíme přečíslení, ztrácíme míč a domácí jdou 3 na 2 a následuje faul Galise. Desetimetrový kop Tichému Robin chytá a my vezeme z Křenovic tři body.  Nutno však dodat, že nám rozhodčí odpustili jednu penaltu za zbytečný faul Robina asi pět minut před koncem.

     Co dodat k zápasu? V každém případě hodně pěkný zápas, který soupeř zdramatizoval dobrou hrou v power play.   

Co na to prezident?
      Dnes jsme viděli hodně dobrý futsal. Skvěle jsme zvládli dvě třetiny zápasu. Škoda je, že jsme lépe neubránili power play. Jinak tři body z Křenovic jsou hodně cenné a já za výkon musím poděkovat.

 

 zdroj: www.amorvyskov.webpark.cz

 

Co psali noviny:

 

Futsalovou remízu odmítl Tichý. Zahodil desítku

Křenovice – Kloboučky páté v tabulce a s výhodou domácího prostředí, Amor Vyškov jako kandidát na divizi. Tedy mimořádně lákavá pozvánka na okresní derby krajského přeboru futsalistů. Zápas předpoklady výborného futsalu naplnil a ještě devět vteřin před koncem neměl nakonec vítězný Amor nic jistého. Schylovalo se k remíze.

 

 
 
 
 

 

 

 

Vtom čase svítil na ukazateli skóre stav 5:6 a domácí Pavel Tichý se rozbíhal ke střele z trestného desetimetrového kopu. Jeho záměr ale brankář Robin Fiala vystihl a Vyškovští si tak zachovali nadějný bodový náskok v čele tabulky. „Je to velká škoda, remíza by asi byla spravedlivější, protože ve druhém poločase jsme už byli lepší. Naši poslední penaltu neproměnil Štrublík, a tak to šel zkusit Tichý, a také neuspěl. Vzhledem k průběhu zápasu a hlavně jeho konci Amor tak trochu utrpěl vítězství,“ posteskl si po zápase trenér a manažer Klobouček Václav Konečný.

Vyškovští ovšem začali utkání lépe a zaslouženě šli Ševčíkem do vedení. Hru v poli domácí vyrovnali až po pěti minutách a záhy i skóre, když z těžkého úhlu a skoro od autové čáry prostřelil Fialu Hanzlík. Na konci desáté minuty mohly jít Kloboučky dokonce do vedení, když míč zapadl za obranu Amoru, ale koncovku domácí útočníci nezvládli. Podle nepsaných fotbalových pravidel tedy „uhodilo“ na opačné straně a Amor si do druhé části hry zajistil uklidňující, a jak se později ukázalo, také rozhodující dvoubrankové vedení.

Ve druhém poločase totiž přišla gólová honička Klobouček. Nejprve snížily na 2:3, ale Amor kontroval až na 2:5. Domácí sáhli k power play, které jim vyneslo třetí gól, ale už po jednadvaceti vteřinách to bylo zase o tři, když Petlach nejprve trefil tyč a odražený míč trochu se štěstím dopravil do sítě. Závěrečnou ofenzívu Klobouček, stále při hře bez brankáře, odstartovalo břevno jejich kapitána Konečného. Hosté několikrát netrefili prázdnou branku, ale především dvakrát inkasovali a drama vrcholilo zmíněnou neproměněnou desítkou.

„Měli jsme štěstí. Tomu poslednímu útoku domácích předcházela naše zbytečná ztráta míče a oni šli ve třech na naše dva obránce. Galia to řešil faulem, ale naštěstí Fiala Tichému desetimetrový kop chytil. V každém případě jsme viděli oboustranně hodně dobrý futsal. My jsme skvěle zvládli dvě třetiny zápasu. Naopak jsme měli lépe ubránit power play. Tři body z Křenovic jsou pro nás hodně cenné a já za výkon musím všem hráčům poděkovat,“ chválil své svěřence trenér Amoru Antonín Petlach.

Jihomoravský krajský přebor

Kloboučky – Amor 5:6 (1:3)
Branky: 25., 31. a 34. Nový, 7. Handlíř, 35. Tichý – 3. Ševčík, 14. Kremlička, 17. Forró, 26. Galia, 28. Slavíček, 32. Petlach.
Kloboučky: Maryšler – Konečný, Handlíř, Koudelka, Kachlík, Sečka, Štrublík, Mlčoch, Tichý, Nový, Maruška.
Amor: Fiala – T. Galia, Lukeštík, Slavíček, Kremlička, M. Petlach, Ševčík, Bačovský, Forró, Petřek, Uhlíř.

Tabulka:
1. Amor Vy. 15 11 3 1 73:50 36
2. Agrom. B 13 10 0 3 70:47 30
3. Kuřim 15 9 2 4 88:54 29
4. Bosonohy 15 8 4 3 104:74 28
5. Kloboučky 14 8 1 5 82:63 25
6. Slovan Brno 14 7 4 3 82:69 25
7. Technika Br. 15 6 3 6 70:81 21
8. Silůvky 15 6 1 8 73:83 19
9. S. Bučovice 15 5 0 10 71:95 15
10. Ivančice 14 3 5 6 64:67 14
11. Líšeň B 15 3 4 8 53:63 13
12. Manerov 15 3 1 11 76:120 10
13. Tornádo 13 0 2 11 62:101 2

 

 

 zdroj: http://vyskovsky.denik.cz/ostatni_region/futsalovou-remizu-odmitl-tichy-zahodil-desitku.html

 

 

Sestava:

 

Maryšler Libor 

Konečný Libor, Handlíř Michal, Koudelka Petr, Kachlík Marek, Sečka Tomáš, Milan Maruška

Štrublík Ladislav, Mlčoch Martin, Tichý Pavel, Nový Ondřej