Jdi na obsah Jdi na menu

03.03.2012 - United Ivančice

4. 3. 2012

03.03.2012 - Ivančice (19. kolo KP)

 

United Ivančice - FC Kloboučky 6:7 (3:2)

Branky: Vošický Pavel 2, Juřena Petr, Závodský Jiří, Šauer Ivo, Táborský Tomáš - Tichý Pavel 3, Koudelka Petr 2, Konečný Libor, vlastní

ŽK: 0 - Mlčoch Martin

Rozhodčí: Linhart Karel (8), Cízler Jan (7)

Delegát: Prokeš Jiří

Diváků: 10

 

V 19. kole krajského přeboru cestoval náš tým do Ivančic, kde na něj čekal souboj s místním Unitetem. Tabulkové propozice zněli opět jasně, favorit byl daný - FC Kloboučky. Nicméně soupeř měl o motivaci postaráno, vrátit nám podzimní porážku z Křenovic.

V úvodu prvního poločasu jsme zahrozili první my, ale po kombinaci Štrublík Tichý posledně jmenovaný střílel nad. Opět Tichý, po krásně sehrané akci z autu se zjevil sám před brankou, ale ve finální fázi nechtěně šlápl na míč. Při zakládání další akce přicházíme na polovině hřiště o míč, domácí mají možnost dva na jednoho, přihrávka, útočník hostů bez větších problémů přehazuje našeho padajícího brankáře - 0:1. Avšak z následující akce je vyrovnáno, Tichý křižně na Štrublíka, náběh Tichého, který se snaží probojovat k míči, ale obránce udělal práci za něj, vlastní gól - 1:1. Další naše výraznější ohrožení branky soupeře končí brankou - Štrublík, Tichý, Konečný, jeho zakončení z dálky končí přesně u tyče - 2:1. Neuvěřitelná produktivita obou týmů, ze třech střel na bránu padly tři góly. Na palubovce o sobě dává znát i Ondra Nový, jeho sólo zakončeno střelou bodlem, končí však nad brankou. Vymyšlíme další nádhernou akci, Tichý oklamal dotírajícího útočníka, přihrává na Štrublíka, ten patičkou na Tichého, který míč vrací Laďovi, od něj míč putuje na nabíhajícího Kachlíka, kterému chybí několik kroků na zachycení přihrávky, škoda. Další naše akce, Tichý dává na Koudelku, ten si míč na vápně v rychlostí postrčí, několik kroků a zakončení levačkou, akce ala Messi končí těsně u tyče. Máme výhodu několika po sobě jdoucích rohů, avšak ani Tichý ani Štrublík neuspěli. 13. min. útočící hráč se prosmýkne kolem Koudyho, sám postupuje na branku, jeho zakončení od břevna končí v síti - 2:2. Čas 14:50, Koudy, Mlčoch, zpět na Koudelku, ten kličkou položil golmana, jeho zakončení zastavuje tyč domácí branky. Naše velká chyba, na polovině ztrácíme míč, domácí hráč jde sám na našeho brankáře a střelou mezi nohy otáčí zápas na stranu United - 2:3. Zahráváme roh, Koudelka přihrává Kachlíikovi, jeho ránu z dálky golman kryje. 19. min. Štrublík vede míč, jeho prudká střela končí na břevně. 19:32 Štrublík kouzlí s míčem, zakončení, stínící Tichý pouští, avšak golman reflexivně nohou vyráží. Z následného rohu vyprodukuje Tichý zajímavé zakončení, kterému však chybělo několik centimetrů. První půle za námi, střely na bránu: Ivančice 3, Kloboučky 7, mimo Ivančice 0, Kloboučky 7.

Druhá půle začíná secvičenou kombinací, kdy trio Konečný, Tichý, Štrublík udělalo z domácích hráčů přihlížející komparzisty, krásná akce, je vyrovnáno, autor Tichý - 3:3. Předkládáme ivančickému týmu dvakrát možnost rozehrání přímého kopu, jejich střely končí nad naší svatyní. Přichází Kachlíkova přihrávka, která se štěstím doputuje k Tichému, ten postupuje pokutovým územím, kde je sražen, nařízená penalta, k její exekuci se staví sám postižený a střelou k tyči vrací Kloboučkám vedení - 4:3. 25. min. Štrublík nachází před bránou Koudelku, ten zvyšuje vedení - 5:3. Prezentuje se i soupeř, jeho zakončení minulo cíl. Opět Štrublík, jeho zakončení vyráží brankář na roh. Jako na houpačce, nyní zase domácí, střela z dálky vypráší rukavice našeho golmana. Odehráno 27:22, Kachlík zbytečně sráží hráče soupeře a je zde opět možnost přímého kopu, postavena zeď Nový - Koudelka, domácí nic nevymýšlí, přímá střela projde rozestoupenou zdí a rozvlní síť - 5:4. Nový se pokouší korigovat stav, nejprve střelu zblokuje vyběhnutý brankář, následně z rohu jeho zakončení míří nad. 31:04, možnost domácích, nad. Hráči United zvyšují svoji aktivitu, dvakrát po sobě musí zasahovat golman Maryšler. 33. min. Brankář Maryšler uzme centrovaný míč, dává Štrublíkovi, ten posílá přes celé hřiště na Tichého, který se v zakončení nemýlí - 6:4. Z dvoubrankového vedení se neradujeme dlouho, nástřel před branku si sráží kapitán Konečný do brány - 6:5. Další zajímavá možnost domácího týmu, po odpískané malé domů zahrávají nepřímý kop, volí přímou střelu, která se odráží od brankáře do Pavla Tichého, následná dorážka končí těsně nad brankou. Opět domácí, střela z dálky je naším brankářem vyražena. 36:37, nepokrytý hráč překonává našeho brankáře - 6:6. Duo Tichý Štrublík, střela tečována na roh. Zbytečné fauly si vybrali svoji daň, dosahujeme 5-ti akumulovaných faulů. Domácí mají možnost, střelu mířící k tyči zneškodňuje náš brankář. 38:35 - Jdeme do PowerPlay v níž nejprve zahrozil Štrublík, následně Ondra Nový našel přes celé vápno volného Koudelku, který u tyče doráží do sítě - 7:6. Do konce zápasu cca 30 vteřin, do přesilovky jdou domácí, ale ta se jim nedaří podle představ, naopak Ondra Nový po vybojovaném míči zakončuje mimo. Konec.

Doslova vydřené vítězství. V první půli nás United vyškolili v efektivitě zakončení, tři střely za poločas = tři góly. V druhém poločasu si vypracovali daleko více šancí a zápas mohl dopadnout jakkoli. My jsme si konečně vybrali i trochu štěstí, když v zápasech s Technikou a Tornádem jsme o vítězství přišli v posledních třiceti vteřinách, dnes jme to byli my kdo rozhodl v posledních sekundách hrací doby.

 

 

Statistika zápasu:

Střely na bránu - Ivančice 13:14 Kloboučky

Střely mimo - Ivančice 10:12 Kloboučky

 

Jak to viděl soupeř:

Bohužel se nepodařilo získat komentář soupeře.

 zdroj: ?????

 

 

Sestava:

 

Maryšler Libor 

Kachlík Marek, Koudelka Petr, Konečný Libor (C)

Štrublík Ladislav, Tichý Pavel, Nový Ondřej, Mlčoch Martin